Reteta Paste cu carne de curcan, sos tomat aromatizat si masline verzi:
Ingrediente:
- 400 g spaghete
- 300 g carne presata de curcan
- 200 rosii taiate in sos tomat
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri de bulion
- 2 cepe medii
- 2 linguri de masline verzi umplute cu ardei
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura de capere
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1 foaie de dafin
- jumatate de lingurita de sare roz himalayana
-condimente uscate: busuioc, piper.
Mod de preparare:
Pentru inceput se pun pastele la fiert in apa cu sare (dupa ce au fiert se dau printr-un jet de apa rece). Dupa ce au fiert pastele se taie ceapa cubulete si se pune la calit 2 minute, intr-o tigaie incinsa in care se pune si uleiul de masline. Se adauga carnea presata, usturoiul taiat cubulete, 150 ml de apa in care au fiert pastele, caperele, rosiile taiate, bulionul, dafinul, busuiocul, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba sosul timp de 7 minute dupa care se adauga maslinele verzi feliate, se mai lasa 2 minute pe foc, se dau deoparte si se amesteca pastele impreuna cu sosul. Pastele se servesc cat sunt calde, puteti presara si putin parmezan deasupra daca simtiti nevoia. Pofta buna!
Ingrediente:
- 400 g spaghete
- 300 g carne presata de curcan
- 200 rosii taiate in sos tomat
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri de bulion
- 2 cepe medii
- 2 linguri de masline verzi umplute cu ardei
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura de capere
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1 foaie de dafin
- jumatate de lingurita de sare roz himalayana
-condimente uscate: busuioc, piper.
Mod de preparare:
Pentru inceput se pun pastele la fiert in apa cu sare (dupa ce au fiert se dau printr-un jet de apa rece). Dupa ce au fiert pastele se taie ceapa cubulete si se pune la calit 2 minute, intr-o tigaie incinsa in care se pune si uleiul de masline. Se adauga carnea presata, usturoiul taiat cubulete, 150 ml de apa in care au fiert pastele, caperele, rosiile taiate, bulionul, dafinul, busuiocul, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba sosul timp de 7 minute dupa care se adauga maslinele verzi feliate, se mai lasa 2 minute pe foc, se dau deoparte si se amesteca pastele impreuna cu sosul. Pastele se servesc cat sunt calde, puteti presara si putin parmezan deasupra daca simtiti nevoia. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu