Supa de pui cu legume pentru raceala

Reteta Supa de pui cu legume pentru raceala
Dupa cum stim atunci cand ne prinde raceala trebuie sa ne schimbam rapid si meniul pentru a ne grabi vindecarea. Si chiar daca nu avem pofta de mancare tot trebuie sa mancam pentru a nu ne lasa prada microbilor. Dimineata putem manca un mix de banana cu iaurt si un amestec (o lingura complex forte de germeni si tarate de grau cu o lingura de ovaz) pus de seara in apa calda pana dimineata dupa care mixam impreuna cu celelalte ingrediente. La pranz putem manca un bol plin din aceasta supa iar la cina 250 ml de lapte cald amestecat cu un galbenus de ou si o lingurita de miere de tei (bun pentru gat si tuse). Iar intre mese putem manca multe portocale (totusi nu mai mult de 4). Si uite asa fuge raceala de noi. Bineinteles ca va puteti face un meniu dupa preferintele voastre, insa aceasta varianta propusa de mine am incercat-o cat timp am fost super racita, pe langa pastile, sirop expectorant de la plafar, mult ceai, si a dat roade.
Ingrediente:
- 1,5 litri de apa calda
- 250 piept de pui
- 5 catei de usturoi
- 4 linguri de porumb congelat
- 4 linguri de pastai verzi congelate
- 3 linguri de mazare congelata
- 2 cepe medii
- 1 morcov mic
- 1 lingura de bulion
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de busuioc uscat
- 1 lingura de oregano uscat
- 1 ardei rosu
- jumatate de legatura de patrunjel
- un praf de sare roz himalayana.
Mod de preparare:
Intr-o oala se pune apa calda (daca considerati ca mai este necesar mai adaugati 500 ml de apa) si pieptul de pui spalat bine, taiat cubulete. Cand incepe sa fiarba se adauga morcovul, ceapa si ardeiul taiate cubulete, porumbul, pastaile, mazarea si un praf de sare. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute dupa care se adauga usturoiul taiat cubulete, bulionul, condimentele uscate si uleiul de masline. Apoi se da de pe foc si se adauga patrunjelul. Se serveste calda. Pofta buna!

Comentarii