Probleme ale parului si pielii capului - sampon medicinal

Majoritatea problemelor prului si ale pielii capului se pot trata domiciliu. Matreata si caderea parului pot fi legate de o proasta nutritie, stres, boala, un tratament dur sau efecte secundare ale unor medicamente sau diete drastice. Insa rarirea parului se poate datora si unor dereglari hormonale temporare sau imbatranirii. Productia de sebum din pielea capului este legata de structura genetica si de echilibrul hormonal, care se manifesta printr-o activitate celulara sporita, luand forma unor mici cruste numite matreata, si poate fi provocata de o infectie micotica. Tensiunea musculara indusa de stres intinde pielea capului si impiedica sangele, care aduce substante nutritive, sa ajunga la foliculii de par. Astfel radacinile subnutrite se usuca si parul poate cadea prematur. 
Daca nu toti macar o parte din voi ati trecut prin aceasta experienta, cand pielea capului va manca atat de tare incat si in somn faceati acest lucru, brutalizand firul de par si ducand astfel la caderea lui. Pentru problemele legate de pielea capului, sunt utile uleiurile esentiale de geraniu, levantica, neem sau ienupar diluate in apa. Din pacate si eu ma confrunt cu aceasta problema a pielii capului, mai exact dermatita seboreica, doar pe perioada iernii. Cel mai bun sampon antimatreata mi s-a parut cel de la Vichy, de la prima spalare matreata si mancarimile deja dispar. Am folosit o perioada, dar cum e putin scump nu mi-am permis sa-mi iau tot tot timpul si am zis sa incerc si altceva mai bland si fara parfum pentru pielea capului. Si am descoperit un sampon medicinal TIS, pentru matreata, dermatita seboreica si psoriazis, de care probabil ati mai auzit sau nu. Acesta contine ca ingrediente active:
- rezorcina
- extract de salcie
- alantoina
- acid salicilic
- menta piperata.
Ajuta la indepartarea cojilor formate la nivelul scalpului si mirosului specifice unor afectiuni precum dermatitele seboreice, matreata, psoriazisul. Samponul previne formarea matreii si hipersecretia glandelor sebacee si are un efect regenerant asupra pielii. Samponul se foloseste 1-2 ori pe saptamana si nu mai mult de 1 luna, pana la disparitia afectiunii. Pe langa toate acestea, imi place ca lasa parul moale, pielea curata si are efect de la prima utilizare. Si cand ne gandim la cat de eficient este, nu ne vine sa credem ca e doar 6,50 lei 100 ml iar un litru costa 70 lei. Deci gasim si produse bune, efecte mari si pret mic.

Comentarii