Tratamente interne cu urzica vie

Acum e momentul sa beti, mancati si sa va spalati cu urzici. La noi, la romani, cuvantul "post" e legat de urzici: salata de urzici, ciorba de urzici, mancare de urzici cu mamaliguta. Eu am fost de dimineata la piata si mi-am facut stocul de urzici, mi-am facut pofta de pilaf de orez cu urzici si mult usturoi iar  inainte de asta am baut zeama de la urzicile fierte (este foarte buna pentru anemici si nu numai, chiar si pentru revitalizarea organismului). Dar virtutile culinare ale urzicilor sunt o nimica toata, in comparatie cu valoarea lor medicinala.
Forta vindecatoare a plantei este atat de puternica, incat oamenii ar trebui sa cultive urzicile in gradina, pentru a le avea la indemana. Tepoasa si modesta urzica este cel mai puternic remediu de curatare a sangelui si de spalare a toxinelor din rinichi. Cine sufera de boli de piele si are infectii ale tractului urinar sau pur si simplu vrea sa faca o curatenie de primavara in organism, este bine sa faca o cura de patru saptamani cu ceai de urzici. Prima ceasca se bea dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de masa, alte doua cesti se beau pe parcursul zilei. Pentru ca efectul sa fie accentuat, ceaiul trebuie baut inghititura dupa inghititura. La capatul curei va veti simti mai in forma ca niciodata, facand fata la orice efort. Iata pentru ce mai este buna urzica ca tratament intern:
Anemie
Din anumite motive, uneori legate de varsta, cantitatea de fier din organism scade. O senzatie de oboseala si apasare pune stapanire pe noi, iar in cazul acesta, o cura de ceai de urzica poate indrepta lucrurile. Sau urmatorul sirop: 100 g de suc de urzica proaspata obtinut prin mixare se amesteca cu 100 g de miere. Se pun la fiert pana ce lichidul devine siropos si se iau cate 3 linguri de sirop pe zi.
Acnee si alte boli de piele (eczeme, fistule, psoriazis, micoze)
Pe cale bucala se face o cura de 10 zile cu ceai de urzici (o lingurita de frunze proaspete oparite cu 300 ml de apa), urmata de 10 zile de pauza, dupa care tratamentul se reia. Este bine ca in ceai sa se puna cate o lingurita de bitter suedez si se beau 3 ceaiuri pe zi.
Impotenta
Faceti un aluat din 16 g seminte de urzica macinate si 60 g faina de secara, la care adaugati jumatate de pahar de apa calduta si o lingura de miere. Formati 5 pateuri egale si coaceti-le in cuptor. Mancati cate o placinta in fiecare seara, dupa cina. Puteti, de asemenea sa luati in fiecare zi pe stomacul gol, cate o lingurita de seminte de urzica pisate si amestecate cu miere.
Daca doriti sa aflati si cateva tratamente externe cu urzica puteti citi aici un mic articol.

Comentarii