Lipii multicereale cu piept de pui la gratar, spanac si ciuperci cu sos de usturoi

Reteta Lipii multicereale cu piept de pui la gratar, spanac si ciuperci cu sos de usturoi
Ingrediente (2 portii):
- 450 g piept de pui
- 200 g cotlet haiducesc
- 150 g cascaval
- 7 ciuperci
- 4 lipii Deli Wraps multicereale
- 3 fire de ceapa verde
- 1 castron de baby spanac
- 1 lingura de ulei de masline cu usturoi 
- jumatate de ardei gras rosu
- condimente uscate: oregnao, piper, sare de mare roz himalayana.
Pentru sos:
- 7 catei de usturoi
- 3 linguri de smantana
- 1 lingura de apa minerala.

Mod de preparare:
Pentru inceput se spala bine pieptul de pui, se taie felii, se sareaza si se pune pe gratarul uns cu putin ulei apoi se presoara oregano si piper dupa care se intoarce si pe cealalta parte (se presoara oregano si piper doar pe o singura parte). Intre timp se taie cubulete cotletul haideucesc, ceapa verde, ciupercile si ardeiul, iar cascavalul se da prin razatoarea mare. Se incinge cuptorul, si se unge  cu ulei de masline o tava dreptunghiulara. Toate ingredientele se impart in jumatate incat sa ajunga pentru ambele portii. Se pune o lipie in tava, se pune un strat de cotlet, un strat de ciuperci, apoi se continua cu un strat de spanac, un strat de felii de piept de pui care se unge cu putin sos de usturoi (se amesteca usturoiul pisat cu smantana si apa minerala),  un strat de ardei amestecat cu ceapa verde, iar la final se presoara cascavalul ras si se acopera cu inca o lipie. Daca tava este incapatoare se pune si cealalta portie, daca nu, se baga la cuptor pentru 10 minute prima portie apoi procedati la fel si cu a doua portie. Aceste lipii sunt ideale la masa de pranz, foarte satioase, gustoase, nutritive si delicioase. Se servesc pe o farfurie mare intinsa. Avand in vedere ca este mai dificil de mancat intreaga, o puteti injumatati si o puteti savura (o sa fie o aventura dar si o placere). Pofta buna!

Comentarii