Paste din calamar cu fructe de mare, sos de legume, pesto si supa de homar

Reteta Paste din calamar cu fructe de mare, sos de legume, pesto si supa de homar
Cum mereu retetele mele iau viata doar printr-o privire de ansamblu a ingredientelor, cateva chiar necunoscute gustului meu, mi-a fost frica ca nu o sa iasa doar la final, pentru ca inceputul a fost curajos si hotarat sa iasa ceva bun si delicios. Si cum niciodata nu gust mancarea care o fac, ci ii simt gustul datorita mirosului, am dat altcuiva sa guste inainte sa o fac eu pentru a vedea reactia daca e pe masura asteptarilor si daca am reusit sa fac ce trebuia. Este o reteta care va fi preferata doar de cei carora le plac fructele de mare, mai ales ca aproape toata reteta contine vietuitoare marine, chiar si pastele. Par multe ingrediente, dar daca va organizati putin, si aveti toate ingredientele la indemana, restul e simplu si usor de facut.
Ingrediente:
- 200 ml supa de homar Deluxe (de la Lidl)
- 200 g paste din calamar (de la Lidl)
- 200 g amestec fructe de mare (baby caracatita, creveti mici, midii, calamar)
- 100 ml vin alb
- 100 ml de apa calda
- 14 creveti proaspeti
- 8 catei de usturoi
- 5 fire de ceapa verde
- 3 rosii
- 2 maini amestec de branzeturi date prin razatoare (emmentaler, cascaval maturat si mozzarella, toate in cantitati egale)
- 1 lingura ulei de arahide
- 1 gogosar rosu  
- sucul de la o jumatate de lamaie
- condimente uscate: chili, ghimbir, lemongrass, piper alb, cimbru, rozmarin, busuioc
- sos pesto din rosii uscate, busuioc si branza: intr-un blender se amesteca 1 lingura  de ulei de masline, 2 linguri pasta de rosii, 2 rosii uscate, 5 alune caju, 1 lingura de branza de vaci, 1 lingurita de busuioc, sare, 1 catel de usturoi, 1 linurita de branza pecorino, piper si se amesteca bine pana se obtine o pasta.
Mod de preparare:
Pentru inceput se pregatesc ingredientele: se taie cubulete ceapa verde, gogosarul, cateii de usturoi si rosiile. Apoi se clatesc crevetii cu putina apa si se pun la fiert intr-o oala pe jumatate cu apa si sare de mare. Dupa ce s-au fiert se curata de cap, coada si invelis. Intr-o tigaie antiaderenta se pune la incins uleiul de arahide, se pune ceapa verde, si se lasa aproape 2 minute cu capac, dupa care se adauga ardeii, gogosarul, vinul si apa calda. Se lasa sa fiarba 6 minute dupa care se adauga amestecul de fructe de mare, rosiile taiate cubulete, usturoiul, condimentele uscate si sucul de lamaie. Se mai lasa 4 minute sa fiarba. Intre timp se pun la fiert pastele: intr-o oala se umple pe jumatate cu apa, se pune putina sare de mare, si atunci cand incepe sa fiarba se adauga pastele care se lasa sa fiarba timp de 6 minute. Se dau deoaprte, se scurg de apa si se dau printr-un jet de apa rece, si se lasa la scurs incontinuare.
Dupa ce au trecut cele 4 minute, in sos se adauga crevetii, sosul pesto, amestecul de branzeturi, se mai lasa 1 minut, se da deoparte si imediat se adauga si pastele. Se amesteca bine pastele cu sosul, se lasa 20 minute sa se patrunda toate aromele, dupa care se pot servi. Pofta buna!

Comentarii