Tortilla de rosii cu piept de pui gratinat cu branzeturi, ciuperci, anghinare si sos de avocado

Reteta Tortilla de rosii cu piept de pui gratinat cu branzeturi, ciuperci, anghinare si sos de avocado
Ingrediente:
- 650 g piept de pui
- 100 g branza pentru gratinat (amestec ras de branzeturi din emmentaler, cascaval maturat si mozzarella, toate in cantitati egale)
- 6 ciuperci champignon
- 6 rosii cherry
- 6 frunze de salata verde
- 5 Tortilla de rosii (de la Lidl)
- 2 bucati de anghinare marinata
- 2 fire de ceapa verde
- jumatate de castravete Fabio
- condimente uscate: piper si tarhon.
Pentru sosul de avocado:
- 6 catei de usturoi
- 2 linguri de mustar cu marar si hrean de la Crenvurstila
- 2 linguri si jumatate de ulei de masline cu piper cayenne si dafin (de la  Lidl)
- 1 iaurt Danone Cremosso
- 1 galbenus crud
- 1 galbenus fiert
- jumatate de avocado bine copt
- jumatate de lingurita de sare roz de Himalaya.
Pentru inceput se spala bine pieptul de pui, se feliaza, se sareaza si se face pe gratar pe ambele parti, din care doar pe o parte se pune piper si tarhon. Cand sunt gata si se iau de pe gratar se presoara cate putin din amestecul din branzeturi, pe fiecare bucata fierbinte. Apoi se face sosul: se face maioneza din galbenusul crud si cel fiert, cele 2 linguri de ulei de masline, iar la final se adauga mustarul, iaurtul, avocado pasat cu furculita, usturoiul pisat si sarea. Dupa care rand pe rand se adauga in sos: ciupercile cu tot cu cozi, castravetele, anghinarea, ceapa verde si pieptul de pui, toate taiate cubulete, rosiile cherry taiate in sferturi, iar la final se adauga frunzele de salata verde rupte cu mana in bucati cat de mici preferati.
Apoi se umple fiecare tortilla cu aceasta compozitie, se ruleaza si se mananca imediat dupa preparare. Este un deliciu simplu, usor de facut si pe placul oricarui pofticios. Pentru poza, am taiat tortilla in jumatate sa se vada si continutul mai bine, dar cand serviti, mai bine o serviti intreaga, fara sa o mai taiati (astfel e mai usor de mancat ). Pofta buna!

Comentarii