Pizza cu blat de paine cu de toate

Reteta Pizza cu blat de paine cu de toate
Aceasta reteta de "criza" ne-o facea mama in copilarie atunci cand aveam pofta de pizza. Zilele trecute mi-am amintit de ea si m-am gandit sa o fac, sa-mi aduc aminte de acele clipe cand ne strangeam toti la masa si ne bucuram de ceea ce aveam, fara griji si stres. Fiind usor de facut, gustoasa si bogata in ingrediente savuroase, va recomand sa o incercati.
Ingrediente: 
- 200 ml de lapte
- 150 g cascaval ras
- 100 g mozzarella
- 20 g unt
- 20 masline verzi umplute cu ardei sau negre
- 16 felii de paine integrala de secara pentru sandwich
- 16 ciuperci proaspete
- 7 felii de pastrama bucovineana
- 6 felii de muschi afumat de porc
- 5 oua
- 2 ardei gras
- 1 ceapa.
Pentru sos:
- 200 g pasta de rosii
- 1 lingurita de usturoi pisat
- condimente uscate: boia de ardei dulce, chili, lemongrass (lamaita), oregano, maghiran, busuioc, patrunjel, rozmarin, marar, leustean, usturoi granulat, piper, sare roz himalayana.
Mod de preparare:
Intr-o tava dreptunghiulara unsa bine cu unt, se aseaza feliile de paine inmuiate in lapte, si se completeaza toate golurile cu paine inmuiata. Peste blatul de paine se pune un strat de pastrama si muschi taiat cubulete, un strat de ceapa si ardei taiate julien, un strat de ciuperci taiate julien, un strat de cascaval ras, si jumatate din cantitatea de mozzarella rasa. Separat intr-un bol se bat bine ouale si se distribuie cantitatea in mod egal pe toata suprafata cu o lingura, apoi se aseaza maslinele. Se da in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Intre timp se amesteca sosul cu usturoiul si condimentele uscate in cantitati egale. Dupa cele 20 de minute se pune sosul cu lingura, acoperind intreaga suprafata, presarand la final si mozzarela ramasa (cam o mana) si se mai lasa 5 minute dupa care se lasa putin sa se aseze ingredientele si se poate servi. Pofta buna!
Daca nu va place aceasta varianta puteti incerca varianta de pizza fara blat care o gasiti aici.

Comentarii