Flori de dovleac pane cu naut, parmezan si sos de iaurt cu usturoi


Reteta Flori de dovleac pane cu naut, parmezan si sos de iaurt cu usturoi
De vara trecuta m-am gandit sa fac si n-am mai reusit dar anul asta nu m-am lasat si am pus in aplicare imediat cum am prins ocazia de a face rost de flori de dovleac proaspete (din gradina bunicii). Bineinteles ca pana am ajuns acasa s-au ofilit putin dar in final au fost delicioase. Pacat ca nu se gasesc si in magazine (au fost un timp vara trecuta, dar nu au mai adus din cauza ca sunt foarte firave si nu rezista mult).
Ingrediente:
- 12 flori de dovleac
- 3 linguri faina de naut
- 2 linguri de parmezan ras
- 1 lingura de lapte
- 1 lingura de apa rece
- 1 ou
- un praf de sare roz himalayana.
Pentru sosul de iaurt cu usturoi:
- 1 iaurt grecesc
- 3 catei de usturoi
- piper.
Mod de preparare:
Se spala putin florile de dovleac, se pun la uscatsi intre timp, intr-un bol se bate bine oul apoi se adauga faina de naut, parmezanul, sare si treptat apa si laptele. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta fina si omogena, dupa care se inmoaie florile in amestec. Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul si se adauga florile rand pe rand. Se prajesc rapid pe ambele parti. La servire umpleti florile de dovleac pane cu sosul de iaurt (iaurt amestecat cu cateii de usturoi pisati si piperul). Pentru ca mi s-a parut mai interesant, am injectat sosul de iaurt in interiorul florilor (care oricum e gol) cu  seringa de ornat torturile;)). Daca nu va place cu sos, sunt delicioase si simple cu usturoi sau cu castraveti murati. Pofta buna!

Comentarii