Zacusca de vinete cu ciuperci, sos iute si alte legume - zacusca rapida de vara

 Reteta Zacusca de vinete cu ciuperci, sos iute si alte legume - zacusca rapida de vara
Ingrediente:
- 10 codite de ciuperci 
- 4 frunze proaspete de busuioc
- 3 linguri de bulion
- 2 vinete coapte pe gratar
- 2 linguri de sos iute Arrabbiata (Pasta Souce de la K-Classic - Kaufland)
- 2 foi de dafin 
- 2 linguri de ulei
- 1 ceasca de vin alb sec
- 1 ceasca de apa calda
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 rosie
- condimente uscate: usturoi  granulat (1 lingurita), sare roz himalayana (dupa gust), piper (1 lingurita rasa).
Mod de preparare:
Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul, se adauga ceapa taiata cubulete, se lasa la calit timp de 1 minut, apoi se adauga morcovul si rosia taiata cubulete, se lasa 2 minute cu capac dupa care se adauga ardeiul taiat cubulete, vinul alb, apa calda si foile de dafin. Se lasa sa fiarba pana mai scade putin, apoi se adauga coditile de ciuperci taiate cubulete, bulionul, sosul iute Arrabbiata si condimentele uscate. Se mai lasa sa fiarba timp de 3 minute. Dupa ce au trecut cele 2 minute se adauga busuiocul taiat marunt, vinetele coapte si maruntite in blender sau tocate marunt cu un cutit. Se mai lasa pe foc 2 minute, apoi se da deoparte si se lasa la racit. Se serveste pe paine cu secara simpla sau prajita. Cineva mi-a zis ca este asemanatoare cu zacusca de la Mandy ;))... Este o zacusca absolut delicioasa si doar putin putin picanta. Pofta buna!

Comentarii