Paste tricolore cu piept de pui si sos gorgonzola cu gogosari la otet


 Reteta Paste tricolore cu piept de pui si sos gorgonzola cu gogosari la otet

Ingrediente:
- 600 g piept de pui file
- 400 g paste din grau dur cu tomate si spanac (farfalle tricolore, se fierb 11 minute in apa cu sare roz himalayana si putin ulei)
- 400 g smantana 20% grasime
- 300 g gorgonzola cremoso de la Galbani
- 50 ml gin
- 5 catei de usturoi
- 2 gogosari la otet
- 2 cepe
- 1 lingura de unt
- 1 ardei rosu si jumatate
- amestec de condimente pentru sosul de gorgonzola: rozmarin, lemongrass, cimbru, maghiran, busuioc, oregano
- condimente pentru pieptul de pui: boia de ardei dulce, chili, rozmarin, curry, scortisoara, usturoi granulat.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se amesteca cu condimentele si se lasa 15 minute la frigider. Grilul se unge cu ulei pentru wok (se gaseste la Lidl), dupa care se pune carnea pe gratar si se rumeneste putin pe ambele parti. Intr-o oala cu apa, sare si putin ulei, se fierb pastele timp de 11 minute, apoi se dau printr-un jet de apa rece. Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul si se adauga ceapa care se lasa sa se caleasca timp de 3 minute cu capac, amestecand din cand in cand. Apoi se adauga ardeiul rosu, se mai lasa 2 minute si se adauga ginul si 3 polonice de zeama de la paste. Se lasa sa fiarba vreo 6 minute, apoi se adauga usturoiul si gorgonzola rupta in bucatele. Cand s-a topit gorgonzola se adauga usturoiul si pieptul de pui taiat cubulete, amestecul de condimente, smantana si gogosarii la otet taiati cubulete. La final turnati sosul peste paste si amestecati-le pentru a se imbina totul. Aceasta reteta este o altfel de varianta a sosului de gorgonzola cu piept de pui, doar ca de aceasta data am folosit paste si multe alte ingrediente pentru o aroma deosebita. Este un fel de mancare foarte consistent, de aceea se recomanda a se servi la pranz. Alaturi de paste puteti servi un vin rosu demidulce. Pofta buna!

Comentarii

cristi a spus…
Foarte bun.