Perisoare mediteraneene cu carne de vita si sos de rosii

 Reteta Perisoare mediteraneene cu carne de vita si sos de rosii
Ingrediente:
Pentru perisoare:
- 750 g carne tocata de vita
- 2 linguri de orez
- 2 oua
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura de marar
- 1 lingurita de usturoi granulat
- condimente uscate: sare roz himalayana, piper, busuioc, patrunjel, boia de ardei dulce.
Pentru sos:
- 200 g mozzarella
- 150 ml vin alb demisec
- 6 rosii
- 5 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 2 cepe rosii
- 2 linguri rase de bulion
- 1 lingura si jumatate de ulei de nuci (de la Lidl)
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- condimente uscate: sare roz himalayana, piper, cimbrisor, busuioc.
Mod de preparare:
Intr-un bol se bat ouale apoi se adauga carnea tocata, ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, usturoiul granulat, mararul tocat marunt si condimentele uscate. Se pun perisoarele la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute. Intre timp se caleste in ulei, ceapa taiata cubulete, timp de 2 minute, dupa care adaugam ardeii taiati cubulete, rosiile si usturoiul taiat cubulete. Se lasa sa se caleasca 3 minute dupa care adaugam 2 polonice din zeama in care au fiert perisoarele, dafinul, condimentele uscate, vinul si bulionul. Se lasa totul sa fiarba pana se inmoaie rosiile (aproximativ 15 minute), apoi se adauga perisoarele, care se mai lasa sa fiarba vreo 5 minute, iar la final se adauga mozzarella data prin razatoarea mare si se amesteca bine pana se incorporeaza in sos si gata. Perisoarele se pot servi simple sau puteti adauga alaturi un piure de cartofi si ardei copti cu otet si ceapa. Pofta buna!

Comentarii

Aurica a spus…
ce m-as infrupta din ele acum, arata super si se vede cat de delicioase sunt, au iesit perfect si deja ma bate gandul sa le prepar ;)