Piept de pui cu sos gorgonzola si cartofi copti cu usturoi si rozmarin


Reteta Piept de pui cu sos gorgonzola si cartofi copti cu usturoi si rozmarin
Ingrediente:
- 1 kg cartofi de marime medie spre mici
- 400 g smantana 20% grasime
- 300 g gorgonzola Galbani
- 4 frunzulite de busuioc sau o lingurita rasa de busuioc uscat
- 4 linguri de vin alb sec
- 2 pulpe de pui dezosate
- 1 piept de pui intreg
- 1 ceapa rosie
- jumatate de ardei rosu
- condimente pentru asezonarea carnii: sare roz himalayana, boia de ardei dulce, rozmarin macinat, chili, curry, scortisoara, piper, usturoi granulat
- condimente pentru asezonarea cartofilor: boia de ardei dulce, ramurele de rozmarin proaspat, sare roz himalayana, ulei de masline, 5 catei de usturoi.
Mod de preparare:
Se indeparteaza pielea de pe pulpele dezosate, pieptul de pui se taie fasii si impreuna cu pulpele se condimenteaza si se lasa la frigider timp de 25 de minute. Intre timp se spala bine cartofii apoi se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se curata, se sareaza si se lasa acoperiti cu un capac pana se face carnea pe gratar. Se incinge gratarul si se pune mai intai pielea de pui sa se prajeasca si sa iasa uleiul din ea dupa care se rastoarna intr-un castronas si se pastreaza pentru sosul de gorgonzola. Apoi se pun bucatile de carne si se lasa pe gratar pana prind putina culoare (se fac pe ambele parti). Intr-un vas de ceramica se pun cartofii, peste care se presara boia de ardei dulce, usturoiul pisat, uleiul de masline si ramurelele de rozmarin. Se dau in cuptorul preincalzit pana se rumenesc pe ambele parti (cand s-au rumenit pe o parte, se intorc si pe cealalta parte). Cat timp se fac cartofii, intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul lasat de pielea de pe pulpe, si se caleste ceapa taiata cubulete, timp de 2 minute. Dupa care se pune ardeiul taiat foarte marunt, vinul, bucatile de gorgonzola care se lasa sa se topeasca apoi se pune smantana, frunzele de busuioc taiate marunt si bucatile de pui taiate cubulete medii. Se lasa sa dea in 2 clocote dupa care se da de pe foc. Sosul de pui cu gorgonzola se serveste alaturi de cartofii copti. Din punctul meu de vedere cred ca este cea mai delicioasa varianta de pui cu gorgonzola, la care cu siguranta ar merge si niste ciupercute si seminte de dovleac maruntite. Sau puteti incerca cu paste Farfalle sau legume mix congelate la tigaie. Pofta buna!

Comentarii