Ingrediente:
- 250 g organe de iepure (ficat, burta, inima, splina, plamani)
- 200 g ficat de porc
- 6 catei de usturoi
- 5 oua
- 3 linguri de faina
- 2 morcovi
- 1 lingura de grasime de iepure
- 1 lingura ulei de masline
- 1 cartof
- 1 ceapa mare
- 1 lingura de ulei de masline pentru uns
- 1 legatura de marar
- condimente uscate: coriandru, busuioc, piper, sare roz himalayana.
Mod de preparare:
Pentru inceput se fierb organele de iepure impreuna cu ficatul de porc in apa cu sare. Dupa ce au fiert se maruntesc bine in blender, la fel se procedeaza si cu grasimea de iepure, cartoful, ceapa, morcovii si usturoiul. La final se amesteca toate ingredientele, se adauga condimentele uscate, faina, uleiul de masline, 4 oua si mararul tocat. Se unge cu ulei de masline o forma cu fund detasabil, se toarna compozitia, se uniformizeaza si deasupra se pune oul batut bine. Se da in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, sau pentru a fi siguri introduceti varful de cutit in mijlocul compozitiei (daca iese curat este gata, daca se prinde compozitie de cutit atunci mai lasati cateva minute). Pentru mine este un preparat super delicios. Cand faceam pozele, abia ma mai puteam abtine, mirosea demential de bine, si gustul e la fel de bun. Merge perfect cu gogosari la otet, avand in vedere ca preparatul este putin dulce. Surorii mele i-a placut mai mult cu lapte batut, mie cu gogosari, alegeti in functie de preferinte. Asa ca mai bine sa le aveti pe amandoua. Am denumit-o placinta, desi seamana cu drobul dar parca nu e drob (care mai are cateva ingrediente, plus o forma diferita). Este un preparat usor de facut, usor de mancat (nu este innecacios ca drobul traditional). Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu