Retete pentru o imunitate de fier

In copilarie, toti am facut diverse vaccinuri pentru a ne intari imunitatea. Dar si la varsta adulta putem beneficia de o imunitate de fier si fara vaccinuri. Cum? Simplu, adoptand noi obiceiuri, precum o alimentatie sanatoasa, o viata activa si veti descopri ca sunteti mai sanatosi si nu mai e nevoie sa mergeti atat de des la medic pentru tratament. Imunizarea este una dintre cele mai bune metode de a preveni imbatranirea si nimic nu e mai ieftin si natural decat o reteta preparata chiar de voi. Iata cateva retete delicioase pentru imunitate:
1. Catina cu miere (preferatul meu dupa laptele cald amestecat cu miere si galbenus, un remediu eficient pentru durerile in gat) - intarzie imbatranirea organismului si trateaza cu succes raceala si gripa.
Unul dintre cele mai puternice protectoare ale imunitatii, catina e la mare cautare toamna. Aceasta este o reteta care va garanteaza o iarna linistita.
Am folosit 800 g de catina si un borcan si jumatate cu miere, dar mai puteti adauga daca este nevoie. Umpleti pe trei sferturi un borcan cu fructe de catina maruntite cu blenderul si adaugati miere de salcam pana cand se umple borcanul. Depozitati la frigider, neaparat intr-un recipient de sticla ce se inchide ermetic, si luati o lingura pe zi, amestecand bine compozitia.
2. Lapte aromat - o bautura delicioasa, aromata, hranitoare si sanatoasa.
Intr-un pahar cu lapte cald, adaugati o lingurita cu scortisoara, cuisoare si nucsoara pudra. Daca doriti puteti adauga si o lingurita cu miere. Amestecul este perfect pentru serile friguroase, pentru oase puternice si somn odihnitor, va incalzeste si va incanta simturile.
3. Vin cu hrean - imbunatateste digestia si protejeaza inima.
Puneti 250 g de hrean ras intr-un litru de vin rosu natural de tara (recipientul sa fie din sticla), lasati 9 zile la macerat in frigider, apoi strecurati lichidul si luati zilnic trei linguri din vinul obtinut.
4. Hrean ras cu ceapa - pentru tuse, bronsita, trateaza anemia, impiedica aderarea bacteriilor de tractul urinar.
Se amesteca trei linguri de hrean ras cu o lingura de ceapa tocata marunt si doua linguri cu miere. Se consuma cate trei linguri pe zi (astfel scapati mai repede de raceala).
5. Polen cu suc de fructe - protejeaza si detoxifica ficatul, previne cancerul, scade colesterolul, trateaza anemia si inlatura oboseala psihica si fizica.
Se consuma dimineata 30 g de polen dizolvat in 150 ml suc de fructe sau iaurt (se lasa sa se dizolve timp de 30 de minute).
Sanatatea inseamna tinerete, iar detectarea si tratarea bolilor in primele lor stadii constituie cea mai buna metoda de prevenire a imbatranirii. Invatati sa va supravegheati sanatatea, detectand primele semne ca ceva nu este in regula.

Comentarii