Doua treimi dintre noi mananca la birou, si asta e un pic cam trist. Acest lucru nu ar fi o problema daca am manca dimineata pentru a avea energie pe parcursul zilei. Cu cat avem mai putina energie cu atat deciziile pe care le vom lua vor fi mai putin productive. Deci daca vrem sa ne facem munca mai bine pe parcursul zilei trebuie sa nu sarim peste micul dejun si la pranz sa mancam ceva consistent. Masa de pranz ne poate energiza doar daca nu mancam in fata biroului, cel mai bine e sa fie cat mai departe de birou. Iata cateva idei pentru un pranz rapid, consistent si numai bun de luat la birou:
Ingrediente:
- 10 frunzulite de baby spanac
- 2 felii de paine cu grau intreg sau de secara
- 2 felii de pastrama bucovineana
- 2 felii de piept haiducesc (de la Bucovina)
- 2 felii de casacaval de la Napolact
- 2 oua
- 2 albusuri de ou
- condimente: busuioc, usturoi granulat, boia de ardei dulce, cimbrisor
- pentru servire: rosii, castraveti si masline.
Intr-o tigaie antiaderenta de clatite se prajesc feliile de pastrama si piept haiducesc, apoi se inmoaie in amestecul de galbenusuri batute bine cu condimente uscate. Se pun feliile de paine inmuiate in tigaia de clatite, se rumeneste putin pe o parte, se intoarce si se pune deasupra cate o felie de cascaval si frunzele de spanac. Separat se fac ouale benedict: se adauga ouale pe rand in apa care fierbe la care se adauga si o lingurita de otet. Cand este gata se pune oul deasupra frunzelor de spanac la care se adauga si cate o felie de pastrama si piept haiducesc. Un deliciu foarte consistent si energizant!
2. Salata de paste
Ingrediente:
- 100 g paste fusilli fierte in apa cu sare si o lingurita de ulei
- 6 ridichi
- 50 g masline
- 50 g mazare din conserva
- 10 rosii cherry
- 2 felii de mango
- 2 felii de avocado
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 lingura mustar cu boabe
- 1 morcov
- 1 conserva de ton
- zeama de la jumatate de lamaie
Se amesteca toate ingredientele, iar la final se adauga zeama de la jumatate de lamaie.
3. Salata de pui
Ingrediente:
- 150 g piept de pui
- 6 ciuperci
- 4 rosii cherry
- 1 salata.
Pentru crusta:
- 2 oua
- 4 linguri de pesmet
- sare roz himalayana.
Pentru dressing:
- 2 linguri ulei de masline
- sucul de la o lamaie
- sare roz himalayana
- piper.
Pieptul de pui se taie fasii, se da prin faina, apoi prin ou iar la final prin pesmet. Se pun fasiile de pui intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt unsa cu unt, si da in cuptorul preincalzit, pana prinde putina culoare. Separat intr-un bol mare se amesteca funzele de salata rupta in bucatele cu mana, morcovul dat prin razatoarea mica, ciupercile taiate felii, dressingul iar la final se adauga fasiile de pui taiate cubulete mari. Se serveste cu lipii sau paine de secara prajita.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu