Tarta cu somon, pastrav, spanac si telemea de vaca


Reteta Tarta cu somon file, pastrav, spanac si telemea de vaca
O tarta minunata ce tine loc de multe pofte. Extrem de delicioasa, satioasa, aceasta tarta este perfecta pentru orice pofticios si mofturos.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 g faina de grau
- 75 g faina de orez
- 150 g unt
- 2 oua
- un praf de sare.
Pentru umplutura:
- 200 g somon file proaspat
- 100 g crema de branza
- 100 g telemea de vaca
- 70 g pastrav curcubeu afumat la cald cu usturoi (de la Lidl)
- 6 frunze proaspete de busuic
- 3 oua
- 2 cepe verzi
- o mana de baby spanac
- piper.
Pentru ornat:
- o mana de emmentaler dat prin razatoare
- 2 rosii.
Mod de preparare:
Pentru inceput se face aluatul pentru tarta: se amesteca untul cu faina de grau, de orez si sarea pana se fac firmituri, apoi se bat ouale si se adauga in amesteca. Se framanta bine pana se leaga, se formeaza o bila, se infasoara in folie de plastic si se lasa la frigider timp de 30 de minute. Intre timp se pregateste umplutura: se bat ouale bine, se adauga crema de branza, telemeaua de vaca maruntita, ceapa taiata cubulete, busuiocul taiat marunt, spanacul rupt in bucatele cu mana, piperul iar la final se adauga somonul taiat cubulete si pastravul maruntit cu mana. Se scoate aluatul din frigider, se intinde si se niveleaza intr-o forma cu fund detasabil, se inteapa baza cu furculita, se acopera cu hartie de copt peste care se pun boabe de fasole. Se da in cuptorul preincalzit timp de 15 minute. Dupa ce a trecut 15 minute, se scoate, se indeparteaza hartia de copt si fasolele, se toarna umplutura uniform si se da din nou la cuptor pentru 20 de minute pana cand umplutura a crescut si s-a ingrosat putin. Inainte cu 7 minute se presara branza rasa si se aseaza feliile de rosii. Cand e gata se lasa putin la racit, apoi se scoate din forma si se portioneaza. Se serveste cat e calda cu rosii. Pofta buna!


Comentarii