Prajitura buburuza cu ciocolata alba si neagra

Reteta Prajitura buburuza cu ciocolata alba si neagra
Ingrediente:
Pentru blatul de ciocolata alba:
- 300 g ciocolata alba
- 50 g unt
- 40 g zahar pudra
- 5 oua +  un albus
- 1 pastaie de vanilie
- rasatura de la o lamaie
- fulgi de mei
- jumatate de lingurita esenta de migdale.
Pentru crema de ciocolata neagra:
- 150 g ciocolata neagra
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 ml lapte condensat
- 50 g unt
- 2 linguri smantana
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura esenta de vanilie.
Pentru decor:
- bombonele expandate cu ciocolata alba, neagra si cu lapte 
- buburuze din pasta de zahar.
Glazura de ciocolata:
- 100 g ciocolata neagra
- 50 g unt
- 1 lingura dulceata de capsuni.


Mod de preparare:
Pentru blatul de ciocolata alba: se rupe ciocolata in cubulete si se pune pe baie de aburi sa se topeasca dupa care se pune si untul la topit. Se amesteca bine pana se topesc. Intr-un alt bol se separa galbenusurile de albusuri, 3 galbenusuri si 2 oua se bat spuma cu 50 g de zahar pudra si coaja de lamaie, intr-un alt bol se bat spuma si albusurile cu restul de zahar pudra. Apoi se toarna compozitia de galbenusuri peste ciocolata topita, se amesteca pana se omogenizeaza iar la final se incorporeaza albusurile. Se tapeteaza o tava rotunda cu unt si hartie de copt si se lasa la cuptor timp de 15 minute. Dupa care se presoara deasupra un strat de fulgi de mei si se mai lasa aproximativ 15 minute pana se rumeneste pe margini (pentru orice siguranta se face testul cu scobitoarea). Cand e gata se scoate si se lasa la racit. Intre timp se face crema de ciocolataintr-un bol se pune ciocolata rupta in bucatele, untul, laptele condensat si se topeste pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit ciocolata se amesteca bine compozitia, se da deoparte si se adauga esenta de vanilie, galbenusul de ou, amestecand continuu pana cand se obtine un amestec omogen. La final se adauga 2 linguri de smantana si se amesteca cu mixerul timp de 2 minute. Pentru glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul, apoi se adauga esenta si dulceata de capsuni. Se intinde glazura pe margini, crema pe blatul de ciocolata alba, iar la final se orneaza cu bilutele de ciocolata si buburuze.
Este o prajitura simpla dar cu o aroma si textura exceptionala. Aceasta prajitura am preparat-o special pentru bunica si sora mea care si-au serbat ziua de nastere pe 24 ianuarie. A  fost o surpriza dulceee si tare buna ;))...Pofta buna!

Comentarii

Aurica a spus…
arata super, un deliciu excelent si savuros, sper sa nu isi ia zborul decat in stomac..:D
Desisalva a spus…
Multumesc Aurica! Sa stii ca zboara doar in stomac si chiar se simte;)))