Tortilla cu crema de branza picanta si piept de pui la gratar

 Reteta Tortilla cu crema de branza picanta si piept de pui la gratar
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 200 g smantana
- 6 lipii de tortilla
- 4 fire de ceapa verde
- 4 frunze de salata verde
- 2 ardei iuti (chiar 3 daca doriti)
- 2 rosii
- 1 mana de branza cheddar rasa
- 1 lingurita de mustar cu boabe
- jumatate de ardei gras rosu
- pentru servire: marar si masline Kalamata
- condimente pentru pieptul de pui: sare roz himalayana, boia de ardei dulce, rozmarin, chili, curry, scortisoara, usturoi granulat, piper negru.

Mod de preparare:
Pentru inceput se face pieptul de pui: se taie fasii apoi se condimenteaza bine si se lasa 10 minute sa se patrunda condimentele. Se unge gratarul cu ulei de wok, dupa care se pun la rumenit bucatile de piept de pui. Separat intr-un bol se amesteca smantana cu branza cheddar data prin razatoarea mica, ceapa verde, ardeiul rosu si rosiile taiate cubulete, ardeiul iute tocat marunt, salata verde rupta in bucatale cu mana. La final se adauga mustarul si pieptul de pui. Fiecare lipie tortilla se rupe in jumatate, apoi se ruleaza fiecare bucata in forma de con, se aseaza pe o tava cu marginea in jos ca sa nu se desfaca si se lasa 20 de minute la cuptor, pana devin crocante si aurii (sau le puteti rumeni intr-o tigaie antiaderenta pana devin crocante). Se lasa la racit, iar cu 10 minute inainte de a fi servite, se umplu conurile de tortilla cu umplutura. Se presara marar si se servesc cu masline. Sunt extrem de delicioase si aromate, incat veti mai dori vreo cateva portii. Pofta buna!

Comentarii