Tortelloni cu vinete, ciuperci si zucchini

Reteta Tortelloni cu vinete, ciuperci si zucchini
Ingrediente:
- 800 g tortelloni umpluti cu rosii si mozzarella
- 300 g ciuperci
- 300 ml pasta de rosii
- 5 fire de ceapa verde
- 5 catei de usturoi
- 2 vinete
- 1 dovlecel zucchini
- 1 mana de cascaval impletit dat prin razatoarea mica
- 1 lingurita de cimbru
- 1 lingurita de usturoi granulat
- 1 lingurita de oregano
- 1 lingurita de boia de ardei iute
- jumatate de legatura de patrunjel
- condimente uscate: sare roz himalayana, piper alb, busuioc.
Mod de preparare:
Vinetele si dovlecelul se taie cubulete si se lasa pe un prosop de hartie timp de 10 minute. Intr-o tigaie se incing 3 linguri de ulei apoi se caleste ceapa verde taiata timp de 2 minute. Dupa cele 2 minute se adauga vinetele si dovleceii si se lasa sa se caleasca la foc mediu timp de 5 minute apoi se adauga ciupercile,  usturoiul si se lasa pana se inmoaie si scade sucul pe care il lasa, amestecand frecvent. Se adauga pasta de rosii amestecata cu cimbru, usturoi granulat, oregano, boia de ardei, sare, piper alb, busuioc, patrunjelul tocat si se subtiaza sosul cu putina apa si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Intre timp se fierb tortelloni: intr-o oala se pune apa, sare si ulei, iar atunci cand incepe sa fiarba se pun tortelloni la fiert timp de 2 minute. Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga zeama apoi se pun peste sosul de legume, se amesteca usor si se servesc imediat. Puteti presara tofu zdrobit cu furculita sau mai bine cascaval ras. Tortelloni cu legume si sos sunt asa de gustoase si consistente incat nici nu se simte lipsa de carnii. Pofta buna!


Comentarii

Aurica a spus…
imi place cum arata si deja salivez de pofta numai cand ma uit la poza..:D