Reteta Chiftele de fasole cu linte si verdeata la cuptor
Ingrediente:
- 250 g fasole pestrite
- 250 g linte
- 100 g orez integral
- 7 catei de usturoi
- 4 fire de ceapa verde
- 3 linguri de pesmet
- 3 linguri bulion de casa
- 1 lingura ulei de masline
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- 1 morcov
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- jumatate de avocado
- condimente uscate: sare roz himalayana, busuioc, cimbru, boia de ardei dulce, piper.
Mod de preparare:
Fasolea si lintea se pun la inmuiat in apa rece si se lasa peste noapte. A doua zi se fierb separat in apa cu sare. Apa de la fasole se schimba de 2 ori - se da intr-un clocot, se arunca apa, se pune in loc apa fierbinte, se mai da intr-un clocot, se arunca apa, se inlocuieste cu apa fierbinte si se lasa la fiert in continuare. Orezul se spala si se lasa la fiert 25-30 de minute. Se spala bine si se curata usturoiul, ceapa verde, radacina de patrunjel, morcovul, pastarnacul, avocado (se curata de coaja apoi se indeaprteaza samburele) si verdeata. Se pun toate ingredientele in blender si se maruntesc (daca nu incap toate, se pun pe rand). La final se pune in blender fasolea si lintea pana se obtine o pasta. Intr-un bol mare se amesteca ingredientele crude cu pasta de fasole si linte, condimentele uscate, orezul fiert, uleiul de masline, pesmetul si bulionul. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu ulei, se formeaza chiftelele cu mainile inmuiate in apa si se dau in cuptorul preincalzit pana se rumenesc pe o parte, apoi se intorc si pe cealalta parte si se lasa pana se rumenesc. Chiftelele se servesc simple sau cu salata de leurda stropita cu putin otet balsamic (in prima zi cand le-am facut, fiind tarziu, le-am mancat simple, insa a doua zi le-am servit alaturi de salata mea preferata cu leurda si otet balsamic). Aceste chiftele de post sunt extrem de delicioase si consistente. Numai bune pentru masa de pranz...Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu