Papaya, fructul ingerilor impotriva cancerului - moduri de servire

Pepenele este bun, insa papaya este ideal pentru lupta impotriva cancerului. De ce? Pentru ca este unul din cele mai bune surse de beta-criptoxantina, un carotenoid de culoare rosie-portocalie, care va poate proteja impotriva cancerului de plamani. La fel ca pepenele, contine si o cantitate mare de licopen. Desi nu exista o recomandare exacta pentru necesarul zilnic de licopen, cercetarile arata ca acest nutrient este eficient in combaterea diverselor tipuri de cancer, cum ar fi cel de stomac, endometrial si de prostata.
De asemenea veti beneficia si de o vindecare rapida. Papaya poate grabi recuperarea dupa arsuri - folosit local, are actiune regenerativa, datorita enzimei papaina, care imbunatateste si digestia (descompune proteinele din aminoacizi, precum cele provenite din fibrele de carne).
Mai mult, cura de papaya este recomandata persoanelor care au probleme cu glicemia, contribuind la reglarea acesteia. Fiind bogat in antioxidanti, papaya are proprietati anti-imbatranire, anticanceroase si este un bun energizant. Papaya este bogata in magneziu, potasiu, fier, calciu, precum si vitamine A, C, E. In plus, extractele de papaya sunt des folosite in mentinerea frumusetii, reducand ridurile si conferind rezistenta parului si unghiilor.
Cumparati papaya de culoare galbena spre portocalie si sa fie intotdeauna moale la atingere.
Cum se consuma: 
Se taie pe lungime si curata fructul de semintele negre (sunt comestibile, dar au un gust usor iute). Scoate mijlocul cu o lingura si toarna apoi suc de lamaie. Ori amestecati bucati de papaya, mango, ardei gras rosu, ceapa rosie, zmeura, suc de lamaie si coriandru pentru a prepara o salata. Serviti-o alaturi de peste la gratar pentru un gust deosebit.

Comentarii