Placinta aerata cu spanac, legume si muschi de porc

Reteta Placinta aerata cu spanac, legume si muschi de porc
Aceasta placinta aerata este foarte delicioasa, usoara, interesanta si seamana cu drapelul Etiopiei, merita incercata si in timp ce urmariti campionatul mondial de fotbal ;)).
Ingrediente:
- 200 g spanac
- 25 g unt
- 12 ciuperci brune
- 7 felii muschi de porc (ca la mama acasa de la Lidl)
- 5 oua de gaina
- 4 fire de ceapa verde
- 3 linguri boabe de porumb
- 3 linguri faina integrala de orez
- 3 felii de branza topita felii light
- 1 ou da gasca (eu scriu ce am folosit, dar puteti folosi in loc de ou de gasca 2 oua de gaina)
- 1 ardei verde iute
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura usturoi granulat
- 1 mana de cascaval ras
- jumatate de ardei gras rosu
- condimente uscate: un praf de sare de mare, piper, busuioc, patrunjel, marar
- pentru servire: sos de rosii cu frunzulite de busuioc tocate.
Mod de preparare:
Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, se curata, se spala bine si se taie cubulete toate legumele, la fel si muschiul de porc. Intr-o tigaie se topeste untul impreuna cu uleiul de masline, apoi se adauga ceapa verde, spanacul tocat (cu un cutit de ceramica), usturoiul granulat si se lasa pe foc timp de 4 minute. Compozitia cu spanac se adauga peste amestecul de  galbenusuri cu ciupercile brune, ardeiul iute, ardeiul rosu, boabele de porumb si muschiul de porc. Se amesteca bine, apoi se adauga faina de orez, cascavalul ras si condimentele uscate. Separat intr-un bol, se bat spuma albusurile, apoi se incorporeaza usor usor in compozitia cu legume si muschiul de porc. Se unge cu unt tava de la cuptor, se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu unt, se toarna compozitia, se niveleaza bine, apoi se da in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute (in functie de cuptor). Cand e gata se scoate, se aseaza rapid feliile de branza topita doar pe jumatate de placintica si se acopera  tava cu un prosop timp de 20 de minute. Cand s-a mai racit, se portioneaza, se decoreaza cu sos de rosii cu busuioc si se serveste. Pofta buna!

Comentarii