Pizza rapida cu blat de clatite, ardei, sunca si mozzarella

Pizza rapida cu blat de clatite, ardei, sunca si mozzarella
Ingrediente:
Pentru blat:
- 250 ml lapte batut
- 100 g faina de grau
- 50 g faina de orez integrala
- 4 oua
- 1 mana de cascaval ras
- sare
- cimbru si patrunjel uscat.
Pentru topping:
- 300 ml sos de rosii cu busuioc, rozmarin, cimbrisor, piper negru, maghiran, usturoi granulat, oregano
- 200 g muschi de porc afumat (ca la mama acasa de la Lidl)
- 200 g mozzarella data prin razatoarea mare
- 150 g ciuperci
- 3 rosii
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei iute.
Pentru servire:
- 100 g masline Kalamata.

Mod de preparare:
Mai intai se face blatul: se bat ouale bine, se adauga sarea, mirodeniile uscate, faina de grau si faina de orez, laptele batut si cascavalul ras. Se unge tava de la cuptor cu ulei si se tapeteaza cu faina de grau, apoi se toarna compozitia. Se da tava in cuptorul preincalzit timp de 10 minute (pana se incheaga blatul), apoi se scoate si se intinde 200 ml de sos cu o pensula, se adauga ardeiul gras taiat cubulete mai mari, ciupercile taiate felii, rosiile taiate felii in jumatate, ardeii iuti taiati rondele, mozzarella si putin piper (optional). Se baga din nou in cuptor si se mai lasa 20 de minute. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se poate portiona (daca se lasa o zeama in tava, se scurge si se amesteca cu sosul de pizza ramas pentru servire). Avand in vedere ca maslinele Kalamata au samburi, am preferat sa le servesc separat. Este o pizza rapida, usor de facut si extrem de delicioasa. Pofta buna!

Comentarii