Budinca de dovlecei si conopida cu cascaval si usturoi

Budinca de dovlecei si conopida cu cascaval si usturoi
Ingrediente:
- 150 g branza Edam
- 100 g conopida
- 80 g unt
- 14 catei de usturoi
- 8 oua proaspete
- 2 dovlecei (450 g)
- 2 cepe
- 1 mana de faina de orez integral
- jumatate de legatura de marar
- condimente uscate: sare de mare, piper, patrunjel, cimbru, boia de ardei dulce.
Mod de preparare:
Pentru inceput se curata si se spala legumele (dupa caz) apoi se taie ceapa, dovleceii si usturoiul cubulete. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga dovleceii si conopida, se pune 150 ml de apa si se da in cateva clocote pana se mai inmoaie putin. Intr-un bol mare se bat ouale bine, se adauga faina de orez, cascavalul, condimentele uscate, ceapa, usturoiul si mararul tocat. Se unge cu unt un vas termorezistent, dupa care se adauga compozitia de dovlecei, conopida si amestecul de oua cu mirodenii. Se da vasul in cuptorul preincalzit la foc mic timp de 60 de minute, pana se rumeneste putin pe margini si prinde o culoare aurie deasupra. Cand este gata, se lasa la racit 1 ora, dupa care se portioneaza si se serveste cu rosii cherry. Pofta buna!


Comentarii