Prajitura aperitiv cu somon si spanac

Reteta Prajitura aperitiv cu somon si spanac
Ingrediente:
Pentru blatul de spanac:
- 225 g spanac congelat sau proaspat
- 100 g branza cheddar data prin razatoare
- 50 g unt
- 4 oua
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri faina de orez
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1 ceapa mare
- condimente uscate: sare roz himalayana, piper, cimbru, patrunjel.
Pentru crema:
- 400 g crema de branza 50% grasime
- 100 g smantana
- 150 g somon afumat
- 4 ciuperci
- 1 lingurita marar uscat sau jumatate de legatura de marar verde
- 1 ardei rosu
- 1 pliculet de gelatina.
- piper.
Pentru servire:
- masline kalamata
- rosii cherry.
Mod de preparare: 
Blat: 
 Intr-o tigaie se topeste untul, apoi se adauga ceapa tocata marunt, usutroiul taiat cubulete si spanacul congelat (pus la decongelat cu cateva ore inainte) si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand sa nu se prinda, timp de 4 minute. Se separa galbenusurile de albusuri, dupa care se amesteca galbenusurile cu compozitia de spanac, se adauga faina de orez, condimentele uscate, branza cheddar, uleiul de masline, iar la final se incorporeaza usor usor albusurile batute spuma. Se unge cu ulei tava de la cuptor si se tapeteaza cu un blat de silicon sau cu hartie de copt unsa cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza bine apoi se da in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, pana se rumeneste putin pe fund.
Crema: 
 Se amesteca cu mixerul crema de branza cu smantana, apoi se adauga ciupercile, ardeiul rosu si somonul taiat cubulete, mararul uscat si piperul. Dupa care se pune gelatina la hidratat in apa rece, se dizolva pe baie de aburi si se adauga in compozitia de somon. 
Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu foile de pastic, se pune blatul (se decupeaza blatul de spanac dupa forma tavei), deasupra se toarna uniform crema de branza cu somon. Se acopera cu folie de plastic si se lasa in frigider pana a doua zi. La servire se taie in forma de romb sau orice alta forma doriti. Aceasta prajitura aperitiv cu somon este foarte delicioasa si merge de minune cu/fara masline si rosii cherry. Pofta buna!



Comentarii