Tocanita simpla de gogonele verzi

Reteta Tocanita simpla de gogonele verzi
Ingrediente:
- 10 gogonele verzi
- 5 catei de usturoi
- 2 cepe mari
- 1 lingura ulei de arahide
- sare
- piper.

Mod de preparare:
Se pun gogonele la fiert in apa cu sare, cand a inceput sa se desprinda coaja de pe gogonele se dau de pe foc, se scurg de apa si se lasa putin la racit. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Separat, intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul, se adauga o ceapa taiata cubulete, se lasa 2 minute cu capac, apoi se adauga gogonelele taiate cubulete. Se adauga jumatate de pahar cu apa fierbinte, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba la foc mic pana se mai inmoaie putin, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de tigaie. Cand sunt gata, se dau deoparte, se paseaza cu  furculita si se amesteca cu o ceapa taiata cubulete mici, usturoiul maruntit, putina sare si piper. Se serveste cu paine de secara. Este o reteta simpla invatata de la bunica, foarte delicioasa si numai buna in acest sezon. Pofta buna!

Comentarii