Reteta Ficatei de pui aromati cu sos de rosii la cuptor cu garnitura de cartofi si crema de branza
Nu este o reteta foarte complicata insa este preferata mea si m-am gandit sa o public si aici in cazul in care peste ani ma va lasa memoria ;))...
Ingrediente:
- 500 g ficatei
- 250 ml de vin alb
- 200 g pasta de rosii
- 6 catei de usturoi
- 2 rosii
- 1 lingura si jumatate ulei de masline
- 1 ceapa medie
- 1 lingurita si jumatate de boia de ardei dulce
- 1 lingurita si jumatate de boia de ardei dulce
- condimente uscate: busuioc, piper, coriandru, ghimbir, chili, chimen, nucsoara, scortisoara, turmeric.
Pentru piure:
- 8 cartofi
- 50 g unt
- 200 g crema de branza cu iaurt
- condimente: cimbru, sare.
Pentru salata:
- 1 varza medie
- 1 morcov
- 2 linguri ulei de masline
- 3 fire de ceapa verde
- otet de mere si miere (dupa gust)
- sare
- piper.
Mod de preparare:
Salata: se toaca varza marunt, morcovul se da prin razatoare iar ceapa verde se taie cubulete. Se amesteca toate ingredientele, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, ulei de masline si otetul de mere si miere. Ficateii se serveste alaturi de piureul de cartofi impreuna cu salata de varza racoritoare. Imi plac la nebunie acesti ficatei si dintre toate retetele existente asta e preferata mea si in acest fel nu o sa ma satur niciodata de ei. Trebuie sa o incercati numaidecat...Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu