Pizza cu somon proaspat si mirodenii

Reteta Pizza cu somon si mirodenii
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 g faina
- 3 oua
- 3 linguri cu smantana
- condimente uscate: sare, cimbrisor, oregano.
Pentru topping:
- 200 g somon proaspat
- 200 g mozzarella uscata (tip cascaval)
- 3 ciuperci
- 2 felii de lamaie
- 1 rosie
- 1 ceapa
- jumatate de ardei gras rosu
- jumatate de ardei gras galben. 
Pentru sos:
- 200 g pasta de rosii
- 2 rosii
- 1 lingura de unt
- condimente uscate: sare, rozmarin, busuioc, cimbru, lemongrass, maghiran, patrunjel, marar, chili, boia de ardei dulce.

Mod de preparare:
Sosul: se topeste untul, se adauga rosiile taiate cubulete, se lasa 2 minute cu capac apoi se pune pasta de rosii, condimentele uscate si se mai lasa 3 minute pe foc, dupa care se lasa la racit.
Blatul: se bat ouale si smantana cu mixerul, apoi se adauga condimentele uscate, sare dupa gust, faina si se amesteca usor cu mixerul pana se obtine o compozitie omogena de consistenta aluatului de clatita (putin mai groasa). Se unge o tava rotunda cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt, se unge si ea cu putin unt, apoi se toarna aluatul si se da in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Dupa 10 minute se scoate, se lasa 2 minute la racit, apoi se intinde sosul, mozzarella data prin razatoarea mare, ceapa taiata pestisor, somonul curatat de piele si taiat fasii, ciupercile taiate feliute, ardeii taiati fasii, feliile de lamai taiate in jumatate si rosiile taiate rondele. Se da din nou la cuptor pentru 25 de minute. Cand e gata, se lasa 10 minute sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste. Este cea mai bunaaaaa... Pofta buna!

Comentarii