Rulada de pui cu ceapa verde si legume in sos de mustar

Reteta Rulada de pui cu ceapa verde si legume in sos de mustar
Ingrediente:
- 200 g broccoli congelat
- 200 g conopida congelata
- 200 g unt
- 150 g smantana
- 100 ml vin alb
- 6 felii de pastrama de porc
- 3 piepti de pui
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 linguri de mustar
- 1 morcov mediu
- condimente uscate: sare roz himalayana, boia de ardei dulce, piper, usturoi granulat, ghimbir macinat, turmeric, nucsoara macinata. 
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in bucati mari si subtiri, apoi se bat cu ciocanul de fragezit si se amesteca cu condimentele uscate. Separat se toaca marunt ceapa si se caleste in unt pana ce se inmoaie. Pe fiecare bucata de pui, se pune ceapa calita, apoi cate o felie de pastrama, se ruleaza si se inchide cu o scobitoare. Se unge un vas termorezistent cu putin unt, se aseaza ruladele cu grija, se adauga putina apa si se da in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Separat, intr-o tigaie se topeste restul de unt, se adauga broccoli, conopida, morcovul taiat rondele subtiri, se adauga putina apa si sare dupa gust, apoi se acopera cu capac. Cand incepe sa fiarba se adauga vinul alb si se lasa sa scada. Cand este gata se ia de pe foc, se adauga smantana, mustarul si restul de ceapa verde calita (daca a mai ramas). Legumele in sos de mustar se servesc cu rulada de pui taiata felii. Este un fel de mancare ce va face pe orice invitat invitat la masa sa se simta special. Pofta buna!


Comentarii