Reteta Tarta cu ciuperci, masline si usturoi
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g faina
- 150 g unt
- 2 linguri de lapte
- 1 ou
- un praf de sare.
Pentru umplutura:
- 200 g mozzarella uscata Delaco (tip cascaval) data prin razatoarea mare
- 8 ciuperci champignon mari
- 7 catei de usturoi
- 4 fire de ceapa verde
- 4 oua
- 4 linguri de smantana
- 2 linguri parmezan ras
- 1 mana de masline verzi
- 1 ceapa alba medie
- 1 ardei gras rosu
- condimente uscate: sare, piper, busuioc, cimbru, patrunjel.
Mod de preparare:
Pentru aluat: intr-un bol se amesteca faina cu untul topit, apoi se adauga oul batut, laptele si sarea. Se framanta putin, apoi se aduna intr-un bulgare rotund, se ambaleaza in folie de plastic si se pune la rece timp de 30 de minute.
Intre timp se spala si se taie 5 ciuperci in felii, ardeiul, ceapa, usturoiul si ceapa verde se taie cubulete. Separat intr-un bol se bat ouale si smantana cu mixerul apoi se adauga legumele taiate, condimentele uscate si parmezanul ras.
Aluatul se scoate din frigider si se intinde pe o planseta cu sucitorul, apoi se pune intr-o forma cu fund detasabil, se inteapa cu furculita si se da in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Dupa care se scoate, se toarna umplutura pregatita peste blat iar deasupra se aseaza restul de ciuperci taiate felii si se presoara mozzarella. Se da totul la cuptor pentru aproximativ 25 de minute (pana tarta este putin rumena la suprafata). Cand e gata se scoate tarta din cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a o desprinde din forma. Apoi se portioneaza si se serveste cat e calda. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu