Top 3 alimente ale fericirii



Sa fie gustoasa, sa sature repede, sa ne vindece, sa nu ne ofere kilograme in plus...cam asta cerem de la mancare. Ce-ar fi sa le cerem alimentelor sa ne faca mai fericiti? Pare o gluma nu? Insa realitatea chiar asta e: exista alimente care sporesc starea de bine. Iata care sunt trei dintre ele:
1. Scoici
Preparate mai putin consumate la noi, scoicile contin vitamina B12, buna pentru functionarea creierului, si pe langa asta sunt si afrodiziace. Rasfatati-va cu aceste delicatese ori de cate ori aveti ocazia si nu veti regreta. Sunt bune si cele pe care le gasiti la supermarket, congelate sau conservate.
Iata cateva retete de pe site ce contin aceste minunatii:


2. Nuci
Contin serotonina, hormonul fericirii. Savurati-le, dar cu masura, pentru ca au multe calorii si nu ezitati sa le adaugati la prajituri, dar si in salate pentru un gust deosebit.
Mai jos aveti cateva retete de pe site:

3. Dovleac
Furnizeaza organismului triptofan, un compus chimic care, la nivelul sistemului nervos, se transforma in serotonina. Consumul unei felii de dovleac copt va da o stare de bine si alunga depresia si stresul daca treceti printr-o perioada mai complicata. Semintele de dovleac au acelasi efect benefic.
Iata cateva retete de pe site pentru a va inspira bucataria:

Comentarii