Cheeseburger delicios si satios homemade❤

Reteta Cheeseburger delicios si satios homemade
Fiind fan inflacarat al produselor de la McDonald's m-am gandit sa prepar chiar acasa preferatii mei cheeseburgeri. Rezultatul a fost fantastic! Poate par greu de facut la prima vedere, insa daca aveti chiflele facute dinainte, restul este foarte simplu, o joaca amuzanta alaturi de o persoana draga. Unul face burgerii, unul unge chiflele, unul taie castravetii, unul pune branza si tot asa...Acum nu imi mai doresc sa merg la Mc ;))))...
Ingrediente:
Pentru burger:
- 750 g carne de vita proaspat tocata
- 5 catei de usturoi
- condimente uscate: sare de mare, piper, boia de ardei dulce, cumin, turmeric, patrunjel, cimbru.
Pentru chifle (puteti cumpara de la Lidl la un pret convenabil si fara prea multe ingrediente suspecte sau puteti face reteta de chifle de mai jos pe care o am de la mama mea):
- 300 ml lapte cald
- 25 g drojdie
- 4 cesti cu faina
- 4 linguri unt
- 3 linguri seminte cu susan/in/ mac/malai
- 3 lingurite si jumatate cu zahar
- 1 ou batut usor
- 1 lingurita cu sare
- ulei de rapita pentru uns.
Pentru sos:
- 200 g pasta de rosii
- 3 rosii taiate cubulete
- 3 linguri cu apa calda
- 1 ceapa sau 2 fire de ceapa verde
- 1 lingura cu unt
- condimente uscate: busuioc, patrunjel, sare, piper, oregano.
Pentru umplutura:
- 8 felii branza topita cheddar
- 8 felii branza cheddar
- castraveti murati
- mustar cu boabe
- salata verde
- optional pentru varianta burgerilor la cuptor: 8 felii de branza cheddar (nu branza topita cheddar), felii de morcov + dovlecel la gratar (ca in prima poza)
Mod de preparare:
Chiflele se fac cu o zi inainte: intr-un castron se amesteca drojdia, laptele cald si zaharul. Se lasa 10 minute apoi se adauga sarea, oul, faina si untul. Se framanta bine aluatul, apoi se transfera intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu folie de plastic si un prosop, se lasa sa se odihneasca intr-un loc cald, pana cand s-a dublat in dimensiune, aproximativ 2 ore. Se incalzeste cuptorul, se imparte aluatul in 12 bucati si se formeaza cate 12 mingi stranse. O tava se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun bilele de aluat, se ung cu uleiul de rapita, si se acopera lejer cu foile de plastic sa creasca timp de 30 de minute. Dupa care, se umezesc bilele cu un pulverizator cu apa, se presara fiecare bila cu cate o lingurita de malai/seminte de susan/ seminte de in/mac, si se coc pana se rumenesc. Cand sunt gata se lasa la racit, apoi se pastreaza in pungi de plastic (daca nu se folosesc imediat).
Burger: se toaca carnea in blender impreuna cu cateii de usturoi si putina grasime sau ulei de masline apoi se adauga condimentele uscate, se framanta bine si se da in frigider pentru 20 de minute. Intre timp se face sosul: se topeste untul, se adauga rosiile taiate cubulete, trei linguri cu apa, pasta de rosii si condimentele uscate. Cand incepe sa fiarba se adauga ceapa tocata marunt si se da deoparte la racit. Se scoate carnea tocata din frigider, se formeaza vreo 10 bile, apoi se preseaza usor cu mana pe o planseta, pana se obtine un burger subtire si rotund. Se unge gratarul cu putin ulei (se poate face asta si intr-o tigaie antiaderenta), apoi se pun burgerii, si se lasa cate 4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos. Sau in varianta la cuptor: se pun pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit pana se rumenesc pe ambele parti. Daca doriti sa folositi si felii de morcov, cand se intorc burgerii pe cealalta parte se aseaza peste si 4 feliute de morcov dupa care inainte de a se scoate din cuptor se adauga cate 2 felii de branza cheddar pe fiecare burger si se lasa pana se topeste (aproximativ 2 minute).
Asamblare: se taie chiflele in jumatate, partea de jos se unge cu mustar, se aseaza o felie de cascaval rotund sau branza cheddar, un burger, o felie de branza topita cheddar, cate 4 felii subtiri de castraveti murati, iar deasupra se pune jumatatea de chifla cu susan unsa cu doua lingurite de sos. Se aseaza cheesburgerii in tava de la aragaz si se dau in cuptorul preincalzit pana se topeste branza. Se servesc imediat alaturi de o bautura racoritoare. Au gustul aproape identic cu cheesburgerii de la McDondald's doar ca acestia sunt mai satiosi, mai deliciosi si cu ingrediente mai sigure.
 Pofta buna!
Info: Spre deosebire de pozele de mai sus, in poza de mai jos burgerii de vita sunt gatiti la cuptor nu pe gratar si am adaugat in plus salata verde.
Cate variante am incercat atatea am scris si aici :D. In caz ca doriti varianta cu burger de pui intrati aici.










Comentarii