Reteta Tagliatelle de casa cu somon, ciuperci si usturoi
De curand mi-am achizitionat o masina de paste nici prea scumpa dar nici prea ieftina, si uite asa am inceput sa ma joc cu ea facand primele mele tagliatelle in propia bucatarie. E mai usor decat credeam, mult mai gustoase decat cele cumparate si in plus creste increderea facand ceva ce pana acum doar luai de pe un raft frumos aranjat, si gata de pus la fiert. Mai jos aveti reteta mea preferata de paste cu somon (cred ca cea mai delicioasa si aromata).
Ingrediente:
Pentru tagliatelle:
- 200 g faina
- 2 oua
- putina sare.
Pentru sos:
- 120 g somon afumat
- 100 g parmezan
- 100 g ciuperci
- 5 catei de usturoi
- 5 linguri de smantana 12% grasime
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 1 legatura de marar sau patrunjel (o data am facut cu patrunjel, si acum am facut cu marar, insa ambele variante sunt la fel de potrivite)
- piper.
Mod de preparare:
Pentru paste: se amesteca ouale usor batute cu faina si sarea, se framanta bine, apoi se trece de cateva ori prin presa masinii de paste pana se obtine lungimea dorita, apoi ajustati aparatul in functie de grosimea aluatului si treceti aluatul prin forma dorita. Se lasa putin la zvantat (aproximativ 1 ora), apoi se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei, timp de 4-6 minute.
Pentru sos: intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul, se adauga ceapa taiata cubulete, se lasa cu capac 2 minute apoi se adauga ciupercile taiate felii, ardeiul taiat cubulete si doua polonice din zeama in care au fiert pastele. Se lasa sa fiarba 4 minute, apoi se adauga usturoiul zdrobit si somonul afumat taiat cubulete. Se mai lasa sa fiarba 6 minute apoi se adauga smantana, pastele fierte si parmezanul ras. Dupa 2 minute se dau de pe foc, se lasa la racit 10 minute, apoi se presara mararul sau patrunjelul tocat marunt. Pastele se servesc calde...sunt absolut perfecte! Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu