Tocanita de inimi de curcan cu dovlecei si sos de rosii usturoiat☺

Reteta Tocanita de inimi de curcan cu dovlecei si sos de rosii usturoiat
Pipotele (inimi si ranze) sunt preferatele mele si mi se par mai delicioase decat orice bucata de carne. Usoare, satioase si extrem de savuroase, le-as manca dimineata, la pranz si seara fara sa mi se lase;)).  Tocanita de inimi, a facut un miros in toata casa de m-a adus in miezul noptii cu nasul in tigaie :))). "Prea bun, prea ca la tara..." Trebuie sa incerc si o placintica cu aceste minunatii. Oare ce-o iesi? Mamma mia!♥
Ingrediente:
- 475 g inimi de curcan (25 de bucati)
- 200 g pasta de rosii
- 100 ml de vin alb sec
- 7 catei de usturoi
- 3 fire de ceapa verde
- 3 rosii
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa mare
- 1 dovlecel
- 1 foaie de dafin
- jumatate de ardei gras rosu
- jumatate de legatura de patrunjel
- sare
- piper.
Pentru servire:
- paine prajita de secara
- smantana 12% grasime.
Mod de preparare: 
Mai intai se spala bine inimile si se pun la fiert in apa cu sare, pana scade apa la jumatate. Separat intr-o tigaie antiaderenta, se topeste untul, se adauga ceapa taiata cubulete si se lasa 2 minute cu capac. Apoi se adauga ardeii taiati cubulete, se lasa 2 minute apoi se stinge cu vin alb, se adauga inimile fierte, jumatate din cantitatea de supa in care au fiert inimile, dafinul, dovlecelul dat prin razatoarea mare, rosiile taiate cubulete, ceapa verde si usturoiul zdrobit. Se lasa la fiert pana mai scade zeama, apoi se adauga pasta de rosii si piperul, se mai lasa 3 minute pe foc, apoi se da deoparte (eu nu am mai adaugat sare in tocanita deoarece sarea din supa in care au fiert inimile a fost suficienta). Dupa 15 minute se adauga si patrunjelul verde tocat. Acest fel de mancare se serveste cald, cu un mot de smantana si paine prajita (nu mai mult de 2 felii;))). Pofta buna!

Comentarii