Reclamă McDonalds Big Mac - ghimbir, hrean, anason, fenicul

În concepția mea, astfel de reclame ar trebui să dispară. Mă gândesc dacă CNA-ul s-a sesizat până acum. După cum știți, o reclamă nu ar trebui să facă referire la concurență neloială. Nu veți vedea într-o reclamă la Pepsi că sucul produs de ei e mai bun decât Coca Cola sau invers. Nu există vreun exemplu. Dar poți face concurență neloială unor fructe și legume. Asta e legal?
McDonalds România promovează unul din produsele sale, Big Mac, "disprețuind" ghimbirul, hreanul, anasonul și feniculul.
"Cel mai bun gust e cel care îți place" nu înseamnă că e și bun. Hreanul, pe lângă întrebuințările în bucătărie, folosit în multe rețete, este o plantă medicinală. Conține vitaminele C, A, B1, B2, fier, potasiu, calciu, magneziu, glicozizi sulfurati, acid clorhidric, carbonic, glutamine, aspargina, uleiuri volatile.
În reclama McDonalds, hreanul e prezentat ca având un gust "nașpa". De ce e 'nașpa' hreanul oameni buni? Nu îl poți mânca simplu pentru că e iute și puternic dar n-am văzut pe nimeni mâncând hrean simplu.
De ghimbir, anason și fenicul n-are rost să mai zic...

Ce părere aveți de ultima reclamă McDonalds Big Mac? Nu cereți melodia din reclamă că nu am găsit-o și nu e subiectul discuției aici.

Comentarii