Inimioare de papanasi cu mousse de ciocolata si capsuni

Inimioare de papanasi cu mouusse de ciocolata si capsuni
Ingrediente:
Pentru papanasii la cuptor:
- 275 g branza de vaci (eu am folosit cea de Pilos Lidl)
- 3 linguri de lapte 3,5% grasime
- 2 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri faina de grau
- 1 lingura de indulcitor de stevie sau daca nu doriti sa folositi indulcitor atunci adaugati doar 1 lingura de zahar brut de trestie
- 1 lingurita rasa extract de vanilie
- rasatura de la jumatate de lamaie
- un praf de sare.
Pentru mousse de ciocolata:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 4 linguri rase de smantana batuta
- jumatate de lingurita extract de vanilie
- un sfert de pliculet de gelatina
- 1 capsuna pentru decor.
Pentru mousse de capsuni:
- 100 g ciocolata alba
- 7 capsuni pasate
- 1 lingura de smantana
- un sfert de pliculet de gelatina.
Mod de preparare:
Pentru papanasi: intr-un bol adanc se bate oul, se adauga extractul de vanilie, praful de sare, indulcitorul, laptele, branza de vaci maruntita bine, rasatura de lamaie, taratele de ovaz si faina de grau. Se ung formele inimioara cu unt, se umple pe jumatate fiecare forma, punandu-se umplutura cu lingurita. Tava de la cuptor se unge cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu unt, apoi se pune cu lingurita cate o gramajoara din restul de umplutura (cam 7 gramajoare), se netezeste cu lingurita si se da in cuptorul preincalzit impreuna cu formele de inimioara. Papanasii din tava se verifica din cand in cand, si cand s-au rumenit se intorc pe partea cealalta. Inimioarele sunt gata cand au prins o culoare aurie la suprafata (pentru inimioara de papanasi care doriti sa o umpleti cu mousse de capsuni, puteti adauga in compozitie putina cacao).
Pentru mousse-ul de ciocolata: intr-un bol se pun cubuletele de ciocolata cu 1 lingura de lapte, apoi se topeste la microunde. Dupa care se amesteca cu smantana, extractul de vanilie si cu gelatina hidratata si apoi topita pe baie de aburi. Se toarna mousse-ul intr-una din inimioare (sa fie plina forma - restul de umplutura se pune intr-un castronas) si se baga la frigider.
Pentru mousse-ul de capsuni: se topeste ciocolata alba la microunde impreuna cu o lingura rasa de lapte, apoi se adauga smantana, piureul de capsuni (capsunile se paseaza in blender pana se obtine o compozitie fina) si gelatina hidratata si topita pe baie de aburi. Se umple si cealalta forma de inimioara, iar restul se pune peste mousse-ul de ciocolata din castronel. Se baga formele in frigider si se lasa pana a doua zi. Inimioara cu mousse de ciocolata se orneaza cu capsuni, cealalta se lasa simpla sau se poate orna in functie de preferinte. Este un desert nu foarte dulce, insa mai usor si mai sanatos pentru Dragobete ;)). Pofta buna!


Comentarii