Reteta Tagliatelle cu sos de nuci si chiftelute de hering la cuptor
Ingrediente:
- 450 g tagliatelle subtiri (eu am folosit ce aveam in camara insa, puteti folosi si altfel de paste precum: penne, fusilli si cele stil fundita numite farfalle)
- 200 g smantana
- 8 miezi de nuca
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de arahide prajite (de la Lidl)
- 1 ardei capia portocaliu (asa am gasit la Lidl, dar puteti folosi rosu)
- 1 ceapa mare
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 lingura de condimente uscate "Funghi Italian style" (de la Lidl) ce contine: patrunjel, busuioc, rozmarin, cimbru, ciuperci champignon, ceapa esalota, usturoi granulat - sau daca nu aveti acest condiment mix puteti sa puneti ce aveti din acest mix.
Pentru chiftelutele de hering:
- 250 g hering in ulei
- 3 linguri de pesmet
- 1 ceapa mica
- 1 ou
- condimente uscate: un praf de sare, piper, marar, patrunjel, boia de ardei dulce.
Pentru servire: mix de branzeturi pentru gratin (de la Lidl cu mozzarella, emmentaler si branza maturata) ori puteti folosi parmezan ras.
Mod de preparare:Pentru servire: mix de branzeturi pentru gratin (de la Lidl cu mozzarella, emmentaler si branza maturata) ori puteti folosi parmezan ras.

Daca postiti probabil ca ar fi bine sa folositi rosii maruntite cu pasta de rosii in loc de smantana si ar fi la fel de bune aceste paste. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu