Tagliatelle cu sos de nuci si chiftelute de hering la cuptor

Reteta Tagliatelle cu sos de nuci si chiftelute de hering la cuptor  
Ingrediente:
- 450 g tagliatelle subtiri (eu am folosit ce aveam in camara insa, puteti folosi si altfel de paste precum: penne, fusilli si cele stil fundita numite farfalle)
- 200 g smantana
- 8 miezi de nuca
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de arahide prajite (de la Lidl)
- 1 ardei capia portocaliu (asa am gasit la Lidl, dar puteti folosi rosu)
- 1 ceapa mare
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 lingura de condimente uscate "Funghi Italian style" (de la Lidl) ce contine: patrunjel, busuioc, rozmarin, cimbru, ciuperci champignon, ceapa esalota, usturoi granulat - sau daca nu aveti acest condiment mix puteti sa puneti ce aveti din acest mix.
Pentru chiftelutele de hering:
- 250 g hering in ulei
- 3 linguri de pesmet
- 1 ceapa mica
- 1 ou
- condimente uscate: un praf de sare, piper, marar, patrunjel, boia de ardei dulce.
Pentru servire: mix de branzeturi pentru gratin (de la Lidl cu mozzarella, emmentaler si branza maturata) ori puteti folosi parmezan ras.
Mod de preparare:
Mai intai se fac chiftelutele: se scurge heringul de ulei, apoi se transfera intr-un bol mai mare si se paseaza bine, apoi se adauga oul batut, condimentele uscate, ceapa si pesmetul. Se amesteca bine, dupa care se formeaza chiftelutele (din aceasta compozitie mi-ai iesit 24 de chiftele mici si dragalase) si se aseaza intr-o tava unsa cu unt, tapetata cu o hartie de copt, unsa deasupra cu unt. Se da tava cu chiftelute in cuptorul preincalzit. Cand s-au rumenit pe o parte, se intorc rapid cu mana si pe cealalta parte. Cand sunt gata, se stinge flacara cuptorului si se lasa la caldurica in cuptor pana sunt gata si celelalte etape. Pentru paste se pune la fiert o oala mare pe jumatate cu apa, sare si cand incepe sa fiarba se adauga o lingura de ulei si tagliatellele (se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj aproximativ 4-5 min). Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul de arahide, se adauga ceapa taiata cubulete, se lasa la calit 2 minute, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete si 2 polonice din apa in care au fiert pastele. Se lasa la fiert timp de 4 minute, apoi se adauga sare dupa gust, smantana, condimentele uscate si miezul de nuca maruntit in blender impreuna cu cateii de usturoi. dupa 4 minute se adauga si pastele scurse de apa, se mai lasa 1 minut pe foc, apoi se da deoparte si se adauga patrunjelul verde tocat. Tagliatelele cu sos de smantana si nuci merge la fix cu aceste chiftelute de hering super delicioase si satioase. Presarati putina branza rasa si va fi si mai savuroasa.
 Daca postiti probabil ca ar fi bine sa folositi rosii maruntite cu pasta de rosii in loc de smantana si ar fi la fel de bune aceste paste. Pofta buna!

Comentarii