Clatite de post cu somon si legume chinezesti

Reteta Clatite de post cu somon si legume chinezesti
Ingrediente:
- 150 g somon afumat sau somon proaspat (gatit in folie la cuptor timp de 15 minute presarat cu putina sare)
- 7 frunze de leurda
- 5 frunze de salata verde
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei de arahide
- 1 punga de legume chinezesti (preferatele mele de la Lidl)
- optional: 50 g branza de tofu (sau branza cu smantana/cheddar pentru cei care nu postesc)
Pentru clatite (daca nu postiti la acesta reteta puteti adauga 100 ml lapte si 150 ml apa minerala + 1 ou):
- 250 ml apa minerala
- 200 g faina
- 1 lingura ulei din seminte de dovleac (de la Lidl - ii da o culoare frumoasa dar si un gust mai delicios) sau de masline
- jumatate de lingurita praf de copt
- jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
- condimente uscate: sare, busuioc, marar, patrunjel, cimbru.
Mod de preparare:
Mai intai se fac clatitele:
Intr-un bol se amesteca faina cernuta impreuna cu condimentele uscate, praful de copt, iar apoi se adauga usor usor apa minerala si la final uleiul de dovleac (se amesteca bine compozitia cu ajutorul unui mixer pentru a omogeniza). Se incinge o tigaie pentru clatite, apoi se sterge cu un servetel imbibat in ulei. Se adauga cate un polonic de compozitie si se fac clatitele pe ambele parti.
Umplutura:
Se incinge uleiul de arahide intr-o tigaie antiaderenta, apoi se adauga legumele chinezesti si 3 linguri de apa. Se lasa 4 minute cu capac, apoi se amesteca din cand in cand pana s-a evaporat lichidul. Intr-un bol se amesteca legumele chinezesti cu somonul si taiate cubulete, leurda si salata verde rupte cu mana bucatele sau cu un cutit de ceramica, usturoiul pisat si se adauga branza tofu maruntita (o clatita am mancat-o impreuna cu branza tofu si una fara sa vad daca ii schimba gustul). Se amesteca bine apoi se umplu clatitele. De obicei faceam doar  salata, dar de data asta m-am gandit sa fac si niste clatite sa fie un preparat mai consistent. Sunt un deliciuuuu! Pofta buna!


Comentarii