Somon la cuptor cu sos de avocado aromatizat cu usturoi


Reteta Somon la cuptor cu sos de avocado aromatizat cu usturoi
Fiind dezlegare la peste, am dat fuga pana la Lidl si mi-am luat un file de somon sa-l fac cu ce mai am eu prin frigider. Pare usor sa pregatesti o reteta cu peste, insa fiind o carne mai delicata o poti distruge daca o gatesti prea tare. Si daca alegeti somon in meniu, e o alegere buna avand in vedere ca e un peste gras deci dupa gatire nu o sa devina uscat si in plus este destul de consistent pentru a satisface orice gurmand.
Ingrediente:
- 200 g file de somon proaspat
- 8 rosii cherry
- 5 catei de usturoi
- 1 lingura crema de branza (optional)
- 1-2 lingura zeama de lamaie
- 1 mana baby spanac
- 1-2 felii de paine de secara prajita
- 1 ou fiert (optional)
- jumatate de avocado
- condimente uscate: sare grunjoasa neiodata, piper alb si negru, busuioc, coriandru, salvie, marar.
Mod de preparare:
Eu am adaugat la reteta crema de branza si ou fiert, insa cei care postesc si respecta cu strictete pot sa excluda aceste 2 ingrediente si va fi o reteta la fel de savuroasa.
Se spala fileul de somon, se usuca cu un servetel de hartie, apoi se presara peste el toate condimentele uscate dupa gust. Se aseaza intr-o folie de aluminiul, care se siligileaza si se da in cuptorul preincalzit timp de 12 minute (nu mai mult, pentru ca pestele continua sa se gateasca chiar si dupa ce a fost indepartata sursa de caldura). Pentru sosul de avocado: se curata usturoiul apoi se marunteste folosind presa speciala de usturoi. Intr-un bol se paseaza cu furculita jumatate de avocado bine copt, se adauga usturoiul pisat, crema de branza si zeama de lamaie. Pasta de avocado se amesteca cu rosiile cherry, oul fiert taiat cubulete, frunzulitele de baby spanac, crutoanele de paine prajita, somonul maruntit si daca mai e nevoie se mai adauga putina zeama de lamaie. Pur si simplu o nebunie de arome si gust...Pofta buna!





Comentarii