Desert la pahar cu ciocolata, capsuni si ananas
Un desert usor de facut, fara prea mult zahar si cu un gust exceptional (bun de mancat dimineata, la pranz si seara :D...).
Ingrediente:
Pentru pandispan:
- 100 g migdale
- 50 g faina
- 3 oua
- 2 linguri de xylitol (daca nu aveti puteti folosi in schimb zahar brut de trestie sau zahar din nuca de cocos pentru o aroma mai deosebita)
- 1 lingurita de extract natural de vanilie
Pentru crema:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 275 g crema de branza sau smantana 20% grasime (am facut ambele variante si sunt la fel de bune, dar cu smantana iese crema mai fina si putin mai fluida)
- 1 pastaie de vanilie
- pentru ornat: 2 felii de ananas proaspat (nu la conserva - cate una pentru fiecare pahar), 7 capsuni.
Mod de preparare:
Mai intai se face blatul: se separa galbenusurile de albusuri, si intr-un bol separat se bat spuma albusurile cu praful de sare si xylitolul. Apoi se adauga treptat galbenusurile, migdalele macinate, faina si extractul de vanilie. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia in tava si se da in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute (se face testul cu scobitoarea). Cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Intre timp se prepara crema de ciocolata: se rupe ciocolata cubulete, si se pune la topit pe baie de aburi. Cand s-a topit complet se da deoparte si se adauga crema de branza si pastaia de vanilie. Se amesteca bine, pana se obtine o compozitie fina si omogena. Apoi trecem la asamblare: intr-un pahar inalt se pune un strat de blat maruntit cu mana, un strat de crema de ciocolata, un strat de capsuni si ananas si tot asa pana ajungem in top si terminam cu fructele. Se lasa 3 ore la frigider, dupa care se poate servi. Mi-a mai ramas crema de ciocolata insa nu suficienta incat sa mai fac un pahar asa ca am pus-o in congelator, sa o mananc pe post de inghetata (am amestecat de cateva ori in ea pe parcursul a 3 ore). Pentru ca nu sunt acasa (deocamdata, revin acusi in tara) a trebuit sa improvizez si poate acasa as fi pus prajitura in altfel de recipiente...mai dragute si mai potrivite pentru un desert fin cu ciocolata si fructe.
P.S: Aceasta crema de ciocolata este atat de buna incat o folosesc si la clatite (neindulcite - facute doar cu apa minerala, sare, faina si ou).
P.S: Aceasta crema de ciocolata este atat de buna incat o folosesc si la clatite (neindulcite - facute doar cu apa minerala, sare, faina si ou).
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu