Waffles belgiene de casa cu crema de ciocolata si rom
Un desert perfect pentru un weekend de poveste.
Ingrediente:
Pentru waffles/gofre:
- 210 ml lapte
- 270 g faina
- 180 ml apa minerala la temperatura camerei
- 90 g unt topit
- 45 ml lichior de portocale
- 15 g zahar pudra (o lingura)
- 3 g drojdie uscata sau 2 linguri praf de copt (mai jos va explic pasii pentru ambele variante)
- 2 oua
- 1 pastaie de vanilie
- un praf de sare.
Pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 120 g ciocolata cu lapte
- 50 g ciocolata neagra
- 4 linguri lapte de cocos sau de orez cu vanilie Alpro
- 1 lingurita rasa cu esenta de rom Dr. Oetker.
Mod de preparare:
Varianta cu drojdie: Intr-un bol se combina apa cu laptele, lichiorul de portocale, drojdia uscata, miezul de la pastaia de vanilie, galbenusurile, zaharul si sarea. Faina se cerne si se amesteca cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza. La final se adauga albusurile batute spuma. Se acopera si se lasa sa creasca pana s-a dublat (aproximativ 40 de minute).
Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie atunci va recomand varianta rapida cu praf de copt: Intr-un bol se bat ouale, se adauga apa, laptele, lichiorul de portocale, miezul de la pastaia de vanilie, zaharul, sarea, iar la final se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.
De obicei folosesc prima varianta, dar in acest weekend am ales varianta mai rapida.

Comentarii
Trimiteți un comentariu