Tortilla cu piept de curcan, branza cheddar, legume si sos de iaurt

Reteta Tortilla cu piept de curcan, legume si sos de iaurt
Mama mia! Asta e tot ce pot zice despre aceasta tortilla...cea mai buna din cate exista :D. Trebuie sa incercati! Extrem de gustoasa, satioasa, usor de facut si numai buna pentru a incheia o saptamana grea.
Ingrediente (4 portii):
- 500 g piept de curcan cu piele
- 3 linguri de vin alb de tara (abia de Paste parintii au umblat la butoiul cu vin alb productia din toamna 2015 si desi nu prea beau alcool decat putin si doar la ocazii speciale, la acesta mi-a placut culoarea limpede, aurie, gustul usor dulceag si cred ca este cel mai bun...de data asta le-a reusit spre deosebire de productia din 2014)
- condimente pentru marinata: sare roz himalayana, piper cayenne, boia de ardei dulce, oregano, cumin, usturoi granulat.
Pentru umplutura:
- 150 g branza cheddar data prin razatoarea mare
- 150 g cascaval afumat dat prin razatoarea mare
- 16 rosii cherry
- 12 ciuperci
- 6 frunze de salata verde de gradina
- 4 tortilla sau 4 clatite mai mari (200 g faina de grau, 100 g faina de malai fin 1 ou, jumatate de lingurita cu bicarbonat de sodiu, un praf de sare si apa minerala - puteti adauga si marar)
- 2 fire de ceapa verde
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa galbena
- 1 castravete cornichon
- jumatate de avocado bine copt
- jumatate de ardei rosu
- jumatate de ardei galben
- un praf de sare.
Pentru sosul de iaurt:
- 400 g iaurt
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita cu mustar
- jumatate de lingurita cu turmeric
- piper negru
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Se spala pieptul de curcan, se indeparteaza pielea (insa se pastreaza pentru a se topi grasimea pe gratar), se feliaza, se stropeste carnea cu vin apoi se condimenteaza si se lasa 30 de minute in frigider. Cand a expirat timpul, se incinge tigaia grill, se topeste grasimea de pe piele, dupa care se arunca si se fac fileurile de curcan pe ambele parti. Intre timp se face salata: se spala legumele, se usuca, apoi se taie pe rand si se amesteca intr-un bol impreuna cu avocado pasat cu o furculita si putina sare (la salata nu se adauga ceapa galbena si ciupercile). Intr-o tigaie separata se topeste untul si se adauga ceapa taiata julien, se caleste 2 minute apoi se adauga si ciupercile taiate felii. Se lasa pe foc timp de 8 minute, amestecand din cand in cand apoi se dau deoparte. Pentru sos se amesteca bine toate ingredientele si se da la rece pana la servire.
Asamblarea: Se incinge o tigaie unsa stearsa cu servetelul cu putin unt, apoi se pune la incalzit tortilla pe o parte, se intoarce pe cealalta parte, se da focul la mic, si se adauga putin cascaval afumat, putina branza cheddar cat sa acopere toata suprafata, se acopera cu capac si se lasa pana se topeste. Apoi se pune tortilla pe o farfurie, se pune un strat de salata, un strat de piept de curcan taiat fasii, un strat de ciuperci calite cu ceapa, iar la final se adauga sosul de iaurt, se ruleaza si se serveste. La fel se procedeaza si in cazul celorlalte foi de tortilla. Yum yum!  Pentru primele poze nu am adaugat sosul in tortilla dar apoi ne-am facut de cap si am mancat tortilla cum se mananca burrito de la KFC - prea gustos ca sa-l mananci frumos (ca in ultima poza). Pentru a vedea pozele in detaliu apasati pe ele. Pofta buna!

Comentarii