Reteta Tortilla cu piept de curcan, legume si sos de iaurt
Mama mia! Asta e tot ce pot zice despre aceasta tortilla...cea mai buna din cate exista :D. Trebuie sa incercati! Extrem de gustoasa, satioasa, usor de facut si numai buna pentru a incheia o saptamana grea.
Ingrediente (4 portii):
- 500 g piept de curcan cu piele
- 3 linguri de vin alb de tara (abia de Paste parintii au umblat la butoiul cu vin alb productia din toamna 2015 si desi nu prea beau alcool decat putin si doar la ocazii speciale, la acesta mi-a placut culoarea limpede, aurie, gustul usor dulceag si cred ca este cel mai bun...de data asta le-a reusit spre deosebire de productia din 2014)
- condimente pentru marinata: sare roz himalayana, piper cayenne, boia de ardei dulce, oregano, cumin, usturoi granulat.
Pentru umplutura:
- 150 g branza cheddar data prin razatoarea mare
- 150 g cascaval afumat dat prin razatoarea mare
- 16 rosii cherry
- 12 ciuperci
- 6 frunze de salata verde de gradina

- 2 fire de ceapa verde
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa galbena
- 1 castravete cornichon
- jumatate de avocado bine copt
- jumatate de ardei rosu
- jumatate de ardei galben
- un praf de sare.
Pentru sosul de iaurt:
- 400 g iaurt
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita cu mustar
- jumatate de lingurita cu turmeric
- piper negru
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Se spala pieptul de curcan, se indeparteaza pielea (insa se pastreaza pentru a se topi grasimea pe gratar), se feliaza, se stropeste carnea cu vin apoi se condimenteaza si se lasa 30 de minute in frigider. Cand a expirat timpul, se incinge tigaia grill, se topeste grasimea de pe piele, dupa care se arunca si se fac fileurile de curcan pe ambele parti. Intre timp se face salata: se spala legumele, se usuca, apoi se taie pe rand si se amesteca intr-un bol impreuna cu avocado pasat cu o furculita si putina sare (la salata nu se adauga ceapa galbena si ciupercile). Intr-o tigaie separata se topeste untul si se adauga ceapa taiata julien, se caleste 2 minute apoi se adauga si ciupercile taiate felii. Se lasa pe foc timp de 8 minute, amestecand din cand in cand apoi se dau deoparte. Pentru sos se amesteca bine toate ingredientele si se da la rece pana la servire.

Comentarii
Trimiteți un comentariu