Bautura proteica cu maca, canepa si cacao cruda

Reteta Bautura proteica cu maca, canepa si cacao cruda
Nu sunt prea multe de zis despre prepararea retetei cat despre proprietatile acestor ingrediente benefice pentru sanatatea organismului nostru. Si cum sanatatea (psihica, fizica, sufleteasca) este cea mai importanta haideti sa vedem la ce ne ajuta pe noi aceste ingrediente. 
Sa incepem cu proteina de canepa care spre deosebire de alte pudre proteice, are un continut bogat in acizi grasi polinesaturati esentiali omega 3 si 6 in raportul ideal pentru asimilarea de catre organism. Mai este ideala si pentru ca ii contine pe toti cei 8 aminoacizi esentiali, pe care organismul uman nu ii poate produce in mod natural. Si cum noi mai mereu cautam idealul in viata cel mai bine ar fi sa incepem ziua cu o portie de proteina de canepa ideala ;))) pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos.
Al 2-lea ingredient mai putin cunoscut la noi, este maca sau mac mac cum ii zice sotul ;))). Maca este o planta crescuta pentru radacina sa ce se poate folosi  atat ca vegetala in alimentatie cat si ca planta medicinala.
Este bogata in zaharuri, proteine, alcaloizi, minerale precum seleniu, calciu si fier, nutrienti, acizi grasi printre care se numara: acidul linoleic, acid oleic, acid palmatic si inca alti 19 aminoacizi si poli-zaharuri. Deci putem zice ca si maca este un produs ideal recomandat pentru: intarirea sistemului imunitar, mareste activitatea creierului, imbunatateste functiile organismului, revitalizeaza si improspateaza starea persoanelor trecute de varsta a doua, pe post de energizant, lupta impotriva oboselii fizice si mintale, ajuta la asimilarea nutrientilor din dieta zilnica (deci numai buna pentru cei ce sufera de malabsorbtie printre care si eu), osteoporoza si anemie, probleme hormonale, creste fertilitatea deci este bun si pe post de afrodisiac si nu in ultimul intineresteeeeE.
Maca se poate consuma in sucuri, salate de fructe, cu lapte, iaurt sau cereale. Dar mie imi place doar in varianta asta si chiar nu inteleg de ce nu l-am incercat mai demult. Dar niciodata nu e tarziu pentru a incerca ceva nou.
Ultimul ingredient, dar nu si mai putin important, este pudra de cacao cruda ce contine peste 300 de fitochimicale si aproape de patru ori puterea antioxidanta existenta in ciocolata neagra. Pe langa continutul de proteine, calciu, caroten, tiamina, riboflavine, magneziu si sulf, cacaoa elibereaza in creier niste substante creatoare de stari de bine si euforie. Nu degeaba spaniolii numesc cacaoa "aurul negru".
Oricand e loc de mai bine si ce sa mai zic...sa incercati acest super mix delicios ce arata ca lapticul cu cacao dar mult mai sanatos.
Ingrediente:
- 300 ml lapte de orez cu cocos Bio
- 1 lingura pudra proteica de canepa Canah
- 1 lingura ulei de cocos
- 1 lingura rasa de pudra de cacao cruda
- 1 lingurita rasa de maca.
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele in blender si gata. Daca simtiti nevoia sa fie mai dulce ori adaugati o banana ori cateva picaturi de indulcitor de stevie/xilitol. Eu nu l-am mai indulcit pentru ca imi luasem portia de dulce inainte si nu mai simteam nevoia. Se serveste imediat sau... depozitata intr-un recipient de sticla este numai buna de luat la drum/serviciu. Nu stiu voi cu cine o sa va bateti pentru aceasta bautura dar eu a trebuit sa ma lupt cu mosulica cel posesiv din imagine care nu ma lasa sa ma apropii. Dupa cum puteti observa in privirea lui nu a fost usor de induplecat :))).
Pofta buna! Sa va bucurati de beneficiile naturii! Pretuiti oamenii, iubirea, natura cu tot ce ne ofera ea, si nu lucrurile materiale trecatoare! :)








Comentarii