Ardei umpluti cu branza, pepperoni si ceapa verde

A inceput o noua zi, o noua saptamana...iar masa de pranz trebuie sa fie o sursa de energie care sa va potoleasca foamea si sa va dea putere. De multe ori, din cauza zilelor incarcate la serviciu, ajungem sa mancam haotic, pe fuga sau deloc. Ceea ce, pe termen lung, nu este deloc bine pentru sanatatea noastra. De obicei multe persoane se bucura ca nu au reusit sa manance nimic pana la culcare, doar pentru ca asa obtin o silueta subtire. Dar cand problemele apar, silueta subtire nu ne va ajuta cu nimic. Plus ca, odata cu alimentatia haotica, vine la pachet si stresul. Acestea doua impreuna, creeaza un crater urias sanatatii noastre. Macar jumatate de ora avem dreptul sa mancam in liniste si fara sa facem altceva in paralel. Doar sa savuram ceea ce avem in fata noastra.
Pranzul, a doua masa importanta a zilei, trebuie sa contina: proteine, cereale si legume cat mai colorate. Contine reteta de astazi toate aceste trei elemente? Haideti sa vedem!
Ingrediente (pentru o persoana):
- 100 g telemea de vaca (care contine putina sare)
- 6 felii de pepperoni 
- 4 ardei mici de diferite culori
- 2 fire de ceapa verde
- 1 lingurita de smantana
- 1 lingurita seminte de susan putin prajite
- 1 lingura de patrunjel verde tocat
- jumatate de avocado copt
- pentru servire: paine prajita cu seminte, crackers cu seminte, rosii, castravete.

Mod de prepapare:
Se spala bine ardeii, apoi se scoate capacul cu grija si se clatesc de restul de seminte. Intr-o tigaie incinsa se prajesc feliile de pepperoni timp de 4 minute (2 minute pe o parte si 2 pe cealalta parte). Separat, intr-un bol se paseaza avocado apoi se amesteca cu telemeaua faramitata, ceapa verde taiata marunt, patrunjelul, feliile de peperoni taiate marunt, susanul si smantana. Se amesteca bine compozitia dupa care se umple ardeii cu aceasta. Se dau la rece pana la servire. Ardeii se servesc cu paine prajita, rosii si castraveti. Este un pranz usor, delicios si cu aer de copilarie. De ce zic aer de copilarie? Deoarece, cand mergeam vara la bunica, mancam ardei de gradina taiati in jumatate si umpluti cu branza de vaca cu putina ceapa si marar. Yummy!
P.S: daca nu va place branza, atunci puteti adauga hummus amestecat cu restul ingredientelor (va fi exclusa smantana, iar daca postiti si carnea).
Pofta buna!


Comentarii