Chiftele de cartofi cu broccoli si parmezan la cuptor

De multe ori am fost atrasa de combinatia dintre broccoli si cartofi iar cand m-a trasnit pofta am trecut la actiune. La aceasta reteta le-am facut partase si pe alte ingrediente la fel de poftite: branzeturile si mirodeniile.
Broccoli - fabrica de vitamine + Cartofi - hrana viitorului = potrivire de caracter :D.
Ingrediente:
- 150 g broccoli (fiert in apa sarata timp de 10 minute)

- 100 g parmezan
- 100 g branza telemea
- 50 g unt topit
- 4 cartofi fierti in coaja (de marime medie)
- 2 catei de usturoi maruntiti in presa
- 2 linguri faina de orez (sau de care aveti)
- 1 ceapa alba tocata marunt
- 1 ou
- cate un praf de mirodenii uscate: sare, piper, cimbru, marar.

Mod de preparare:
Intr-un bol se paseaza cartofii impreuna cu broccoli, se adauga oul batut, faina de orez, untul, ceapa, usturoiul, branzeturile si mirodeniile. Se amesteca bine, dupa care se formeaza chiftelele si se asaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Se baga tava in cuptorul preincalzit pana se rumenesc putin pe o parte dupa care se intorc pe cealalta parte.
Se servesc calde/reci, simple cu rosii sau cu sos de iaurt grecesc. Nu am mai avut rabdare asa ca am  facut rapid cateva poze dupa care am inceput sa le infulec (calde - fierbinti) iar ce a ramas pentru a 2-a zi le-am servit sub forma de sandvis cu chifla plina de seminte, putin mustar si o bucatica de somon (se gateste pentru 3 minute intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei).
Pofta buna!

Comentarii