Brownie/negresa cu branza, ciocolata alba si neagra

Ce poate fi mai minunat decat un brownie/o negresa decadenta cu multa ciocolata neagra si alba, nuci si crema de branza? 
Aceasta prajitura se face super rapid, este super delicioasa, perfecta atat pentru iubitorii de ciocolata cat si pentru iubitorii prajiturilor cu branza. Fiind o prajitura 2 in 1, imi place la nebunie.
Ideea de a face aceasta reteta mi-a venit in timp ce savuram cativa macarons (o sa vina in curand si timpul lor - dupa primul esec avut in urma cu 2 ani am abandonat dar nu a fost un esec total deoarece am reinventat umplutura facand alt desert :))...trebuie sa imi iasa de data aceasta deoarece in comert nu reusesc sa gasesc varianta de macarons care imi place). Ciudata inspiratie, insa una potrivita.
Cand pare ca doar stau si savurez, savurez dar in acelasi timp ma gandesc la o multime de alte chestii. De obicei incerc sa planific urmatoarea combinatie de ingredinte pentru un preparat. Cateodata mi-as dori sa dau un restart la creier si sa am mintea libera, fara niciun gand, nicio grija, nicio persoana la care sa ma gandesc (cunoscuta/necunoscuta)... Nici cand dorm nu ma lasa gandurile ;))).
Acum sa trecem la desertul nostru, care acompaniaza in mod placut masa de pranz. 
Desi este un desert foarte popular in restaurante si cafenele, nu m-a tentat niciodata aceasta varianta. La cat de usor se face, ne putem juca cu ingredientele dupa bunul nostru plac si in plus ne creste si stima de sine cand scoatem din propriul cuptor o asa bunatate de desert. Yummy!

Ingrediente:
Pentru blatul brownie:
- 180 g chipsuri ciocolata neagra (1 ceasca)
- 113 g unt nesarat (8 linguri)
- 8 linguri de faina integrala
- 3 linguri de cacao
- 2 linguri si jumatate de dulceata (am avut de zmeura cu rodii)
- 2 oua
- 1 mana de nuci pecan maruntite (22 buc.) sau miez de nuca 
- 1 lingurita extract de vanilie
- jumatate de lingurita praf de copt
- un praf de sare.
Pentru blatul cu branza:
- 226 g crema de branza
- 180 g ciocolata alba
- 1 ou
- 1 lingurita extract de vanilie.
Pentru decor:
- inimioare decorative colorate natural.

Mod de preparare:
Pasul 1 - blatul brownie: intr-un bol se bat ouale bine, dupa care se adauga untul topit, esenta de vanilie, dulceata si se amesteca pana devine o compozitie omogena. Acum este timpul sa se adauge faina, cacao, praful de copt si un praf de sare. Amestecam bine si incorporam in compozitie chipsurile de ciocolata neagra. Se unge o tava (diametru 21 cm) cu putin unt, fundul se tapeteaza cu folie de copt, se toarna compozitia de brownie si se baga in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 10 minute.
Intre timp trecem la pasul 2 - blatul cu branza: se topeste ciocolata alba pe baie de aburi apoi se amesteca cu crema de branza, extractul de vanilie si oul batut separat. Dupa ce au trecut cele 10 minute de la pasul 1, se scoate tava din cuptor si se toarna usor peste brownie, compozitia cu branza si ciocolata alba. Se baga din nou in cuptor pentru 25 de minute, pana creste frumos si prinde o culoare aurie.

Pasul 3 - decorarea: se scoate din cuptor si se lasa la racit timp de 15 minute. Dupa ce a expirat timpul, se rastoarna prajitura pe un platou, se presara inimioarele decorative si se lasa sa se odihneasca aromele inca vreo 10 minute. Se portioneaza si se savureaza cu placere. Fiecare imbucatura va va invalui papilele gustative cu multa multa ciocolata cremoasa si cu o adiere de branza cu ciocolata alba. Daca nu va place branza atunci puteti face doar blatul de brownie pe care sa il serviti cu inghetata de vanilie, puteti imbraca brownie in ciocolata alba topita sau repetati pasul 2 fara crema de branza. Procedand astfel cu siguranta ar fi mai dulce decat varianta cu crema de branza.
Pofta buna!


Comentarii