Gnocchi glasati cu creveti, vinete si spanac

Astazi este din nou o mare sarbatoare pentru crestini: ii sarbatorim pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa Elena - protectori ai credintei crestine.
De aceea, astazi nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra: bucate deosebite.
Pentru astazi va propun o reteta  super delicioasa cu creveti, gnocchi si vinete.
Nu pot sa descriu in prea multe cuvinte cat de buna este aceasta reteta. Dar pentru a va convinge trebuie sa o puneti neaparat pe lista.
Desi de multe ori evitam vinetele, datorita nutrientilor pe care ii contine ar trebui sa o includem mai des in alimentatia noastra. Fie ca le consumam pe gratar, coapte, prajite sau in tocanita, vinetele sunt la fel de delicioase si au acelasi efect benefic asupra sanatatii. Nu contin grasimi, insa absorb grasimea adaugata daca nu le stropim cu sare inainte de a le gati, au un continut mare de bioflavonoide,  fibre, fier, calciu si alte minerale pretioase pentru organismul nostru.

Ingrediente:
- 453 g gnocchi
- 400 g creveti
- 200 ml pasta de rosii
- 20 rosii cherry
- 60 g unt
- 6 catei de usturoi
- 3 vinete mici sau 2 mari (cele din imagine sunt mai decolorate deoarece sunt locale si putin necoapte...insa la aceasta reteta au mers perfect)
- 2 maini de baby spanac
- 2 linguri de smantana
- 1 ceapa galbena
- 1 ceasca supa de legume/apa
- 1 lingurita fulgi de chili
- 1 legatura de patrunjel
- optional pentru servire: parmezan.

Pentru marinata crevetilor:
- 50 ml sos de soia
- 3 catei de usturoi maruntiti cu presa
- 1 lingurita de susan
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita zahar brun/xylitol
- mirodenii: ghimbir macinat, boia de ardei dulce, pudra de usturoi si de ceapa.
Mod de preparare:
Pasul 1 - se pun crevetii in marinata si se lasa in frigider pana la intrebuintare.
Pasul 2 - se pregatesc legumele: se spala, se curata, apoi ceapa se taie cubulete, rosiile cherry se taie in jumatate, vinetele rondele, usturoiul se marunteste cu presa iar patrunjelul se toaca marunt.
Pasul 3 - se pune o oala cu apa sarata pe foc, iar cand incepe sa fiarba se adauga gnocchi. Dupa 2-3 minute ar trebui sa pluteasca, ceea ce inseamna ca sunt gata sa fie scosi din apa.
Pasul 4 - intr-o tigaie antiaderenta se topeste 40 g de unt si se adauga crevetii marinati cu tot cu sos. Se acopera cu capac si se lasa sa se gateasca timp de 3 minute, dupa care se adauga gnocchi si fulgii de chili pentru inca 3 minute.
Pasul 5 - intr-o tigaie mai mare se topeste restul de unt, se adauga ceapa si se soteaza pentru 2 minute. Se adauga vinetele, o ceasca de supa de legume si se acopera cu capac pentru inca 5 minute. Daca vinetele sunt destul de gatite se paseaza cu furculita, se toarna sosul de rosii impreuna cu usturoiul, spanacul, rosile cherry si se mai lasa pe foc inca 4 minute. La final se da deoparte, se incorporeaza smantana si crevetii cu gnocchi. Se lasa sa se imbine ingredientele pentru 20 de minute apoi se adauga patrunjelul tocat. Preparatul se serveste simplu sau cu putin parmezan presarat deasupra. Acest fel de mancare complimenteaza orice masa. Este pur si simplu delicios!
Pofta buna!


Comentarii