Pachetele de primavara cu ton si sparanghel

Mai aveam cateva foi de orez de data trecuta (pachetele de primavara fresh cu pui crispy si legume), asadar m-am gandit sa prepar o alta varianta a pachetelelor de primavara...cu ton, sparanghel si putin calite. Se pare ca a fost o idee buna. De ce?
Foile de orez sunt versatile, ieftine si usor de utilizat.
Puteti folosi orice tip de peste doriti. Foile de orez protejeaza pestele delicat, il pastreaza umed si suculent. Este, de asemenea, mult mai distractiv sa faceti aceasta varianta decat vechea reteta de peste prajit la tigaie. Nu zic ca nu e delicioasa si acea reteta de peste prajit cu mamaliga si mujdei de usturoi. Dar sa mai incercam si altceva. Iar sosul, atat cel din interior cat si cel pentru servire, completeaza perfect pachetelele din orez cu ton.
Acestea pot fi incadrate atat pe masa la o petrecere cat si pe un prosop de hartie la un picnic.
Ingrediente:

- 300 g ton
- 10 foi de orez
- 10 tije de sparanghel
- 4 ardei mici
- 2 fire de ceapa verde
- 1 ou
- 1 morcov mic
- sare
- piper alb.
Pentru sosul din interior:
- 2 linguri sos de rosii
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita de mustar
- jumatate de avocado.
Sosul pentru servire:
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos de rosii cu chili
- 1 lingura seminte de susan
- jumatate de lingurita pudra de ghimbir
- cateva frunze de salata verde.
Mod de preparare:

Pasul 1: se spala tonul (se indeparteaza pielea daca este cazul), se feliaza, se condimenteaza apoi se gateste timp de 4 minute intr-o tigaie incinsa si unsa cu putin ulei (2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte). Dupa ce se racesc, se taie in jumatate fiecare felie de ton.
Pasul 2 - legumele se spala si se curata dupa care se soteaza: timp de 3 minute intr-o tigaie unsa cu putin ulei, morcovul cu ardeiul taiate fasii si presarate cu putina sare; timp de 4 minute: sparanghelul  taiat in jumatate cu un praf de sare; timp de 2 minute: ceapa verde taiata in 3/5 (in functie de lungime) si presarata cu un praf de sare.
Pasul 3 - sosul: se paseaza avocado si se amesteca cu usturoiul maruntit cu presa, sosul de rosii si mustarul. Se da la rece pana la intrebuintare.
Pasul 4 - asamblarea: foile de orez se introduc rand pe rand in apa calduta timp de 15 secunde. Pe fiecare foaie se aseaza cate 2 fasii de ton, 2 jumatati de sparanghel, o lingurita de sos de avocado, cateva fasii de ceapa verde, ardei si morcov. Se ruleaza foaia de orez si se procedeaza la fel cu restul.
Pasul 5: se bate bine oul si rand pe rand se rostogolesc pachetelele de ton prin el. Se pun la prajit pe toate partile intr-o tigaie incinsa si unsa cu putin ulei.
Pachetelele din foi de orez cu ton se taie in jumatate, se servesc alaturi de cateva frunze de salata verde si sosul de soia cu chili, ghimbir si susan. Acest fel de mancare este atat de simplu si delicios...yummy!
Pofta buna!


Comentarii