Cuiburi din paste edamame cu scoici si sos de rosii

Astazi, am sa va impartasesc o reteta amuzanta, draguta si extrem de delicioasa. Imi place foarte mult ideea de a coace pastele in formele pentru briose. Daca v-ati saturat de pastele clasice, aceasta metoda este interesanta, sanatoasa iar produsul final va arata ca un cuib de pasari. Preparatul fiind pre portionat si portabil, este excelent pe post de gustare la serviciu, la picnic sau la o petrecere. Totodata, prezentarea unica si gustul incantator vor face ca intrunirile din vacanta sa devina mai delicioase.
Ingrediente:

- 250 g orice tip de carne de scoici (eu am avut arctic surf clams)/daca nu doriti sa folositi scoici sau peste, merge si bacon/carne de pui
- 200 g spaghete din edamame (se gasesc in plafare sau online)/alt tip de paste din legume (de exemplu la raionul cu superfood din Dm se gasesc cateva variante destul de bune)
- 10 linguri de rosii maruntite in sos
- 6 catei de usturoi
- 3 ardei mici de diferite culori
- 2 oua
- 2 lingurite cu ulei vegetal (de susan)
- 1 lingura cu sos de soia
- jumatate de lingurita cu piper alb
- jumatate de ceapa rosie
- jumatate de legatura de patrunjel
- sare dupa gust
- pentru gratin: mozzarella
- pentru servire: ceapa verde si rosii cherry.
Mod de preparare:

1. Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare. Cand incepe sa fiarba se da deoparte, se rastoarna pastele edamame in apa fiarta si se lasa sa se inmoaie timp de 7 minute. Dupa care se scot din apa fierbinte si se dau printr-un jet de apa rece.
2. Intr-o tigaie se incinge o lingurita cu ulei de susan, se adauga ceapa rosie si ardeii taiati cubulete, scoicile taiate felii subtiri si usturoiul maruntit cu presa. Se soteaza 3 minute, apoi se toarna sosul cu rosiile maruntite peste restul ingredientelor impreuna cu sosul de soia, piperul alb si sare dupa gust. Se fierbe 1 minut si se da deoparte la racit.

3. Intr-un recipient mai mare se amesteca pastele cu scoicile in sosul de rosii. Am pastrat cateva linguri de paste sa vad ce gust au si asa simple. Peste pastele cu scoici se adauga ouale batute si patrunjelul tocat marunt. Se ung formele de briose cu ulei de susan, se umple cu cate doua linguri de paste iar deasupra se presara mozzarella rasa. Se baga in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 20 - 25 de minute (cand mozzarella a inceput sa prinda culoare inseamna ca sunt gata). Se lasa la racit in forme timp de 20 de minute dupa care se scot cuiburile cu ajutorul unei linguri sau cu o spatula de silicon. Cuiburile de paste se servesc cu putina ceapa verde taiata cubulete si rosii cherry.
Pofta buna!

Comentarii